Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Fejlesztésekről szólt a közbiztonsági fórum

A kerület közrendjében érintett hivatalos és civil szervezeteket hívta össze Újbuda polgármestere, hogy a helyi eredményekről, problémákról és azok megoldási lehetőségeiről egyeztessenek. A közterület-felügyelet és a rendőrkapitányság részvételével zajló közbiztonsági fórumon bejelentették, megalakult az Újbuda Polgárőr Egyesület, amely tevékenységével az egész kerületet le kívánja fedni hathatós támogatást nyújtva a rendőrségnek.

Dr. Nagy Juhák István, az Újbuda Polgárőr Egyesület elnöke arra szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy a 13 fővel induló és az önkormányzat támogatását élvező szervezet várja az önkéntesek jelentkezését. Elképzeléseiről szólva kijelentette, munkájuk során szeretnének szoros összefogásban együttműködni a többi kerületi polgárőrszervezettel. Berki Antal rendőrkapitány a térfigyelő kamerarendszer fejlesztéséről beszélt, melynek kapcsán elérendő célnak nevezte a rendészeti akadémián bemutatott szoftver megvásárlását, amely automatikusan képes felismerni a gyanús eseményeket. A polgármester az elfogadás előtt álló éves költségvetés ismeretében azt mondta, idén vállalható feladat lesz a kamerarendszer fejlesztése és bővítése. Hoffmann Tamás szerint a térfigyelő hálózat hatékonyabbá tételéhez minőségi és mennyiségi fejlesztés is szükséges.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.