Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. kedd, Jolán, Vid

Együtt tovább az élhetőbb Sasadért

A 2008-as mozgalmas politikai évadnak egyik pozitív velejárója, hogy végre Sasad is részesül olyan forrásokból, amikből talán az elmúlt években is többet érdemelt volna. Ennek köszönhetően jelentős beruházások és fejlesztések történtek és történnek még a hátralévő két hónapban.

A Szent Kristóf utca aszfaltozása és felújítása ősz elején befejeződött, ezt már azóta élvezhetik az ott lakók. Hosszas tortúra után megoldódott az Elven Centernél lévő gyalogos átkelő kérdése is, a felfestett zebrának köszönhetően végre biztonságosan lehet közlekedni itt.

Megszépült a Hajtás utca Beregszász utca kereszteződésében lévő elhanyagolt terület. Az odahordott szemét, elburjánzott bokrok helyett kulturált kis park várja a lakókat.

A körzet egyik legnagyobb problémája a Sasad Liget Lakópark építkezése miatti felfordulás. Rengeteg panasz érkezik hozzám a környéken élőktől ezzel kapcsolatban. Az önkormányzattal együtt folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az építtetőkkel és próbálunk elérni minél több "kárpótlást", hogy a lakók kevésbé érezzék az építkezés negatív hatásait.

Ennek az együttműködésnek köszönhetően közel 50 db fa került kiültetésre, a környező utcákat pedig folyamatosan takarítják. A napokban írja alá a kerület vezetése és a beruházó azt az úgynevezett Területrendezési Megállapodást, ami további kötelezettségeket ró az építtetőre. (Ilyen pl. a Beregszász utca alsó szakaszának teljes felújítása, illetve a Beregszász-játszótér sötétedés utáni megvilágítása.)
Jó hír viszont, hogy az építkezés első üteme elkészült, decemberig befejeződik a lakások átadása.

Másik nagy probléma a Törökbálinti út reggeli túlterhelése. A fő ok a már-már ellehetetlenülő fővárosi közlekedés, ami még körzetünk legeldugottabb utcáiban is érezteti hatását. Ennek kezelése helyi szinten majdhogynem lehetetlen. Reggelente a Budaörsi út a város felé járhatatlan, néha akár több órás dugók alakulnak ki a városba igyekvő rengeteg autó miatt (megjegyezendő, hogy a legtöbb autóban egy vagy maximum két személy ül, így a terhelés az indokoltnál is súlyosabb). A különböző egérutakat kereső autósok lyukadnak ki végül körzetünk csendes kis utcáin, majd végül a Törökbálinti úton. Jó hír, hogy a csatornázási munkálatok befejeződtek, így a dugók is lerövidültek valamelyest.

Az idén várható még a Gazdaréti út Baradla utcánál található elhanyagolt park rendbetétele. A körzet teljes területén 75 db díszfa kerül kiültetésre még november hónapban: 15 db hárs-, juhar- és mogyorófa a Nagyida köz - Baradla utca közötti téren, 43 db fából álló platánfasor a Rétköz utca felső szakaszán, 5 db hársfa a Hajtás utca - Beregszász utcánál lévő kis parkban, 10db hárs és juhar a Beregszász utca alsó szakaszán. A sok-sok további kérésnek megfelelően tavasszal is tovább folytatódik a faültetés.

Szintén még idén elkezdődik a Rétköz utca tetején lévő balesetveszélyes járda átépítése. Az alapozás is több millió forintos költséget tesz ki, de biztonságosan lehet majd rajta közlekedni addig is, amíg jövőre befejeződik a végleges építése.

Megtörténik még idén a Barackfa utca Talaj utca közötti rész vízelvezetésének megoldása, az Előpatak utca járdafelújítása a Nagyszalonta utca, Beregszász utca közötti részen illetve a Botfalu köz és Eper köz között lévő csatorna-összefolyó rendbetétele.

Folyamatban van 40 db kutyaürülék gyűjtő és 50 db szemetes kuka helyszínének kijelölése. Ezek kihelyezése és üzemeltetése szintén több milliós összeget jelent a költségvetésből.

2009-ben folytatjuk a munkát, akinek van ötlete, kérése keressen továbbra is a szokásos elérhetőségeimen (e-mail: kiraly@fidesz.hu, telefon: 06 20 260 1100).

Király Nóra - 20-as körzet, Sasad egyéni képviselője (2008. 11. 10.)

LEGFRISSEBB
×