Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Befejeződött a csatornaépítés az Építész utcában

Visszaadták a forgalomnak az Építész utcát a hetekig tartó csatornázási munkálatok után.  Az ÉlőDuna projekt égisze alatt induló, hat kerületet is érintő csatornafejlesztési projekt a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep megépítése során keletkezett megtakarításokból, valamint 62 millió eurós uniós keretből valósul meg.

A XI. kerületi Építész utcában a Szerémi és a Fehérvári út között befejeződött a csatornaépítés, az útszakaszt mostanra teljes egészében visszaadták a forgalomnak . A 2009 szeptembere óta tartó munkálatok során az Építész utcában közel 500 méter új tehermentesítő gyűjtőcsatornát fektettek le. A kivitelezéssel párhuzamosan, a teljes hosszon régészeti feltárás is történt. A Sibrik Miklós úti tehermentesítő gyűjtőcsatornát május elején kezdték el építeni az úttal párhuzamosan futó szervizúton, emiatt az említett útszakaszon félpályás útlezárásra kell számítani. A X. és XI. kerületben épülő új gyűjtőcsatornák építése mellett Budapest további 14 pontján zajlik hasonló kivitelezés. A VIII., IX., és XIV. kerületben jelenleg is folynak a munkálatok. Az újonnan épülő gyűjtőcsatornák egyrészt enyhítenek a hálózat jelenlegi túlterheltségén, másrészt alapjául szolgálnak a további hálózatfejlesztéseknek.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.