Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Befejeződött a csatornaépítés az Építész utcában

Visszaadták a forgalomnak az Építész utcát a hetekig tartó csatornázási munkálatok után.  Az ÉlőDuna projekt égisze alatt induló, hat kerületet is érintő csatornafejlesztési projekt a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep megépítése során keletkezett megtakarításokból, valamint 62 millió eurós uniós keretből valósul meg.

A XI. kerületi Építész utcában a Szerémi és a Fehérvári út között befejeződött a csatornaépítés, az útszakaszt mostanra teljes egészében visszaadták a forgalomnak . A 2009 szeptembere óta tartó munkálatok során az Építész utcában közel 500 méter új tehermentesítő gyűjtőcsatornát fektettek le. A kivitelezéssel párhuzamosan, a teljes hosszon régészeti feltárás is történt. A Sibrik Miklós úti tehermentesítő gyűjtőcsatornát május elején kezdték el építeni az úttal párhuzamosan futó szervizúton, emiatt az említett útszakaszon félpályás útlezárásra kell számítani. A X. és XI. kerületben épülő új gyűjtőcsatornák építése mellett Budapest további 14 pontján zajlik hasonló kivitelezés. A VIII., IX., és XIV. kerületben jelenleg is folynak a munkálatok. Az újonnan épülő gyűjtőcsatornák egyrészt enyhítenek a hálózat jelenlegi túlterheltségén, másrészt alapjául szolgálnak a további hálózatfejlesztéseknek.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.