Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Az Etele tér a jövő mérnökei szerint

A város kapuját megjelölő, a Rubik-kocka ihlette ikonikus toronyház, íves gyalogos-kerékpáros híd integrált perontetőkkel, irodaházakkal szegélyezett tágas sugárút, kerékpáros-paradicsom és sok-sok P+R parkoló: így látják a jövő mérnökei az ideális Etele teret

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjai hétfőn mutatták be annak a háromnapos workshopnak az eredményeit, amelyen a terület fejlesztési tervének elkészítése volt a feladat.

A 4-es metró majdani végállomása manapság egyébként is célkeresztben van. Jobban meg kell fogalmazni a pályázati kiírást, máskülönben a tervezők túl sokat álmodnak – emelte ki Takács Viktor Újbuda főépítésze, aki úgy vélte, a pályázatokkal kapcsolatban ez általános probléma Magyarországon.

A főépítész kisebb bűnténynek nevezte, hogy a városközpont jelentőségű terület a 4-es metró ide helyezett végállomásának köszönhetően gyakorlatilag járműteleppé változik: hibának tartja, hogy a rendezés kapcsán az egyes közlekedési ágak nem egyeztettek egymással, valamint hogy a metró terveinek készítésekor az építészeti szempontok nem kaptak figyelmet, és pazarlásnak tartja a területre P+R parkoló létrehozását is.

BŐVEBBEN: http://hg.hu/cikk/epiteszet/14019-az-etele-ter-a-jovo-mernokei-szerint

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.