Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Átadták a Cirmos utca felújított szakaszát

Az önkormányzat 2013. szeptemberében megrendelte az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft.-től a Cirmos utca útfelújítási munkáit a Menyecske utca és Boldizsár utca közötti szakaszon.

Az utca burkolata az idők folyamán elhasználódott, felújításra szorult. A felújítási munkák szeptember 10.-én kezdődtek, melynek során a gépkocsi tulajdonosok nagy örömére, új parkolók is épültek. Mintegy 2.250 m2 –en a felület lemarása után, 7 cm vastagságban aszfalt szőnyeg került leterítésre. Az aszfaltozás mellett 300 folyóméteren szegélyek javítására illetve cseréjére is sor került. A csapadékvíz elvezető rendszer korszerűsítése 23 db víznyelőakna és fedlap szintbehelyezését eredményezte. A járdafelület javítása 120 m2-en öntött aszfalt terítésével megtörtént. Az ünnepélyes átadásra 2013. november 22.-én került sor, ahol dr. Simicskó István Országgyűlési képviselő és a kerület polgármestere dr. Hoffmann Tamás is részt vett. Az útfelújítás bruttó értéke: 17.716.500 Ft

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.