Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 23. péntek, Bence

Vidám őszköszöntőt rendeztek Őrmezőn

Tizenkét éve Őrmező úgy döntött: saját ünnepnapot alapít, ahol a városrész minden lakója együtt kapcsolódhat ki. Az évről évre egyre népszerűbb családias hangulatú rendezvény idén elsősorban olyan hagyományos programokkal aratott, mint a Kutyajó Fesztivál, de idén egy ír zenét játszó banda, tánccsoportok és egy illuzionista is színesítette a palettát.

Őrmező ünnepét a Weiner Leó Zeneiskola fúvószenekarának koncertje nyitotta meg, majd pompom lányok tánca pörgette fel a hangulatot. - Őrmező ünnepének az a titka, hogy a helyieknek, a helyiekkel csináljuk. Ez nem fesztivál, hanem egy családi ünnep - mondta el Preisinger Éva főszervező, a KULTI igazgatója. Junghausz Rajmund a körzet képviselője hozzátette, szerinte Őrmező tízezer lakosát az érdekektől független emberi kapcsolatok és a felhőtlen szórakozás lehetősége vonzza minden évben a Költők Parkjába. A rendezvény tizenhárom éve alatt mindig ugyanabban az időben, ugyanazzal a közösséggel került megrendezésre, hiszen az itt lakók mindig aktív szervezői, alakítói is voltak a programoknak. Az ünnep legnagyobb érdeklődést kiváltó eseménye minden évben a Kutyajó fesztivál, ahol a környékbeli ebek szépség-, és ügyességi versenyen mérettethetik meg magukat. A vetélkedő nem titkolt célja az is, hogy hidat verjen a kutyás és nemkutyás lakók között. A rendezvény elmaradhatatlan része a bográcsfőző verseny rengeteg résztvevőt számlált az idén, a változatos ételek közül alig tudta kiválasztani a zsűri a legfinomabbat. A nap folyamán tánccsoportok és helyi előadóművészek léptek fel, az estét illuzionista show és a M.É.Z. zenekar koncertje zárta. A nap folyamán 1500-2000 ember is megfordult a Költők Parkjában.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.