Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Szomszédolás: Boldog Teréz anya tér

Boldog Teréz anyáról nevezték el a szomszédos XII. kerületi, hegyvidéki Szent Márton-kegykápolna előtt található teret, amelyet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Liri Berisha, az albán miniszterelnök felesége leplezett le.

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom–budapesti érsek és Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége védnökségükkel támogatták a Teréz anya Emléknapot, melynek alkalmából a Bürök, Kempelen és Ormódi utca kereszteződésénél található – idáig névtelen – teret az elesetteket gyámolító béke-Nobel-díjas apácáról neveztek el.

A ceremónia végén Herczegh Anita és Liri Berisha, az albán miniszterelnök felesége közösen leleplezte a Szent Márton-kegykápolna előtt található teret, amely most már hivatalosan is Boldog Teréz anya nevét viseli.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.