Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 26. hétfő, Izsó

Szomszédolás: Boldog Teréz anya tér

Boldog Teréz anyáról nevezték el a szomszédos XII. kerületi, hegyvidéki Szent Márton-kegykápolna előtt található teret, amelyet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Liri Berisha, az albán miniszterelnök felesége leplezett le.

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom–budapesti érsek és Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége védnökségükkel támogatták a Teréz anya Emléknapot, melynek alkalmából a Bürök, Kempelen és Ormódi utca kereszteződésénél található – idáig névtelen – teret az elesetteket gyámolító béke-Nobel-díjas apácáról neveztek el.

A ceremónia végén Herczegh Anita és Liri Berisha, az albán miniszterelnök felesége közösen leleplezte a Szent Márton-kegykápolna előtt található teret, amely most már hivatalosan is Boldog Teréz anya nevét viseli.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.