Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 6. hétfő, Csaba

Szentivánéj Gazdagréten

Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. A régiek hiedelme szerint varázslatos éjszaka ez, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek. A néphagyományokhoz illően - világszerte - örömtüzeket gyújtanak, melyeknek csodás erőt tulajdonítanak. A Gazdagréti Közösségi Ház egy ilyen ünnepre invitálta Újbuda lakosságát

A rendezvény szombat délelőtt 10 órakor kezdődött egy zenés táncos felvonulással, melyet dr. Hoffmann Tamás, dr. Simicskó István és dr. Kupper András megnyitó beszéde követett. 11 óra tájékában a húrok közé csapott a Chameleon Jazz Band, akiket a színpadon a Budai Babszem Táncegyüttes produkciója követett. Az ideérkezőket egésznap olyan érdekes programok várták, mint a Zsákba-boszi tombola, a Görbe Tükör Színi Társulat előadása vagy épp a profi testfestő bemutató. A nap fő attrakciója azonban kétségkívül az este fél tízkor megtartott tűztánc volt.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.