Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 26. hétfő, Izsó

Szent Mihály napi búcsú Albertfalván

Albertfalva lakói minden év szeptemberében ünneplik meg a Szent Mihály napi búcsút. A Szent Mihály templom ilyenkor háromnapos rendezvénysorozattal emlékezik meg a plébánia névadójáról, de rengeteg színes családi programmal is készül az érdeklődő közönség számára.

A rendezvény megnyitója ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött, majd a templomban a Don Bosco Katolikus Általános Iskola kórusa nyitotta meg a Szent Mihály napi koncertet. Az első napon nyitották meg az Albertfalvi Helytörténeti Gyűjteményben bemutatott, Farkas Krisztina önkormányzati képviselő által összegyűjtött Kertvárosi emlékek című kiállítást.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.