Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Sorozatos vízóralopások bosszantják az albertfalvaiakat

Az egyik éjszaka ismeretlen tettesek leszerelték, és elvitték az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola egyik vízóráját.

A zárt kerítésen átmászva bemászott valaki az udvaron lévő vízóraaknába, kiszerelte az egyik vízórát. A vélhetően nem szakszerű szerelés miatt ömleni kezdett a víz, ezért bár a tettes elkezdte a másik vízórát is kiszerelni, azt nem tudta elvinni. A kiömlött víz az utcára folyt órákon keresztül, elárasztotta az alsó tornatermet is. Ráadásul reggel 9-ig nem volt víz az iskolában, így a gyerekek sem tudtak vizet inni.

A vízóra értéke kb 30ezer ft, amelyet vélhetően annak réztartalma miatt loptak el. Információink szerint néhány hete ellopták a közeli templom vízóráját is, és az Érem utcai új óvodáét is. Az esetek azért bosszantják a helyieket, mert a tolvaj néhány ezer forintot kaphat a vízórában lévő rézért, de az iskolának a kár helyreállítása százezres nagyságrendű is lehet.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.