Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Piac létesült Kelenvölgyben

A Kelenvölgyiek régi vágya teljesült azzal, hogy a kertvárosban piac létesülhetett. Újbuda Önkormányzata rendbe tette a Közösségi Ház melletti elhanyagolt területet egy helyi civil szervezet pedig piacot szervezett a helyszínre, ahol őstermelők állítják ki portékáikat.

A Kelenvölgyi Baráti Társaság egy bank pályázati forrását is segítségül hívta, hogy piacot alakíthasson ki a közösségi ház mellett. A nyitás napján már nyolc órakor száz vevőn voltak túl a kofák, ami nem csoda, hiszen a kertvárosban még mindig hiány van közértekből és piacokból. Molnár Gyula a megnyitón elmondta, a közlekedés javítása és a közellátás fejlesztése fontos feladat ebben a városrészben, ezért is támogatta az önkormányzat a piac létrejöttét. (Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.