Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Országos Cserkészbál a Szent Imre Gimnáziumban

A szentimrevárosi ifjúság egyik meghatározó csoportja, a 25. számú Szent Imre cserkészcsapat 1994 óta rendezi meg nagyszabású télbúcsúztató eseményét, az Országos Cserkészbált. A kezdetekkor 100 körüli létszámmal zajló esemény mára közel 1000 fősre nőtte ki magát.

Az ország valamennyi pontjáról, illetve szerte a Kárpát-medencéből látogatnak ilyenkor cserkészek és a cserkészekkel szimpatizálók a Szent Imre Gimnáziumba. A tartalmas szórakozást a táncos mulatságon kívül a sokféle egyéb program, és minden évben egy új, izgalmas téma színesíti. Idén a Cserkészbál hangulata Hawaii hangulatát idézte. A szórakozni vágyók választhattak a kávéház, teaház és csokiház ízletes italai közül, a néptánctól a sztenderd táncokon át a mai slágerekig valamennyi stílus megtalálható volt a különböző helyszíneken. Az elsőbálozók nyitókeringője után Buday Barnabás, a Magyar Cserkészszövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az est folyamán táncversenyre is sor került, melyre két nagylétszámú csoport nevezett egy maori törzsi tánccal és egy modern táncválogatással. Idén először választhatták meg a bálozók a Bál Szépét, a nevezők között értékes nyereményeket sorsoltak ki. A vendégeknek lehetőségük nyílt ellátogatni a 2011-ben Svédországban megrendezett Világcserkésztalálkozót bemutató terembe, illetve információkat kaphattak a 2012. nyarán sorra kerülő Közép-európai Cserkésztalálkozóról. A visszajelzésekből egyértelműen kitűnik, hogy az igény a kulturált szórakozásra, az azonos értékrendűek találkozására nagyobb mint valaha. 2013-ban ismét várnak a szentimrevárosi cserkészek minden érdeklődőt kortól függetlenül egy színvonalas, fiatalos bálra!

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.