Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

Kelenvölgy: kell az új közösségi ház

A Kelenvölgybe tervezett új közösségi ház építészeti terveire nemet, az Albástrom utcai helyszínre viszont igent mondtak azok a kelenvölgyiek, akik a Fidesz kerületi frakcióvezetője szervezte fórumon az önkormányzati beruházásról vitáztak.

A Kelenvölgyi Közösségek Házának jelenlegi terveiről a fórumon résztvevők többségének az volt a véleménye, hogy az, arculatát és méretét tekintve idegen környezetétől, megtöri a jóval kisebb épületekkel beépített utcák harmóniáját. A fórum közönsége, ahogy ez a korábbi fórumok alkalmával is történt, koránt sem foglalt egységesen állást a beruházás részleteit illetően.

 

Niederlander Pál, az önkormányzat projektcége, az Alabástrom Kft. ügyvezető igazgatója a fórumon elmondta azt, hogy a jelenlegi, öreg és rossz állapotban lévő közösségi ház menthetetlen. Ráadásul arra az ingatlanra szinte esélytelen építési engedélyt kapni, hiszen mélyen a lakóövezet belsejébe ékelődik. Ez tehát azt jelenti, hogy a mostani közösségi ház felújítása és bővítése szóba sem jöhet.

 

Kupper András a Fidesz XI. kerületi frakcióvezetője az olykor parttalannak tűnő vita végén, az alapkérdésekre a jelenlévők szavazatain keresztül kapott választ, amelynek lényege, hogy a többség szerint kell az új közösségi ház, mégpedig az Alabástrom utcai helyszínen. Az ettől eltérő álláspontok egyebek mellett a jelenlegi gazdasági helyzet és a költséges építkezés ellentmondásáról, valamint a várhatóan megnövekvő autóforgalomról és parkolási gondokról szóltak. Mindenesetre a több éve egymással és az önkormányzattal is vitázó környékbeliek szívesen fogadnák, ha a tervezett épületre újabb építészeti megoldásokról is lenne lehetőségük véleményt mondani, vagy akár szavazni.

 

A Fidesz frakcióvezetője ezek után egy tervpályázat kiírását kezdeményezi az önkormányzati testületben. A lakossági fórumon Simon Károly egyéni önkormányzati képviselő és Veresné Krajcár Izabella alpolgármester is jelen volt. Az alpolgármester asszony szerint optimizmusra ad okot, hogy a fórumon jelenlévők többsége szeretne új közösségi házat. Noha Veresné Krajcár Izabella nincs ellene, hogy további építészeti tervek készüljenek, ez nem lehet akadálya a beruházás mielőbbi elindításának, hiszen új terv esetén is csak az építési engedélyt kell módosítani.

 

B.A. Újbuda Média (2009. 01. 22.)

 

További érdekességek: http://veledepul.ujbuda.hu/

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.