Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

Farkasréti Szomszédoló

Ismét szomszédolhatnak Sasad és Farkasrét lakói június 6-án a két városrész közös juniálisán. A Farkasréti Szomszédoló nevű, hatodik alkalommal megrendezendő családi utcabálon bábszínház, csocsó és különböző zenés-táncos programok szórakoztatják a közönséget, a sztárvendég Sándor György humoralista lesz.

Nagyon örülünk, hogy hagyománnyá tudott válni a Farkasréti Szomszédoló, amelyet a nyár első vasárnapján rendezünk meg az Érdi úton a Farkasréti Általános Iskola és a játszótér között - mondta Szekér Kálmán, a szervező Apa-Klub egyik tagja. Ezen a délutánon kitűnő alkalom nyílik arra, hogy egy pohár ital és egy jó program mellett mindenki elbeszélgethessen a barátaival, vagy éppen arra, hogy új barátokat szerezzen. A Farkasréti Szomszédoló idei programjában egyaránt szerepelnek gyerekeknek és felnőtteknek szóló műsorszámok. A Maszk bábszínház előadásában a Mátyás király bolondos bolondja című mesét nézhetjük meg, emellett zenél nekünk a Járdányi Pál Zeneiskola ütőegyüttese és a Farkasréti Plébánia énekkara is. A délután legismertebb vendége Sándor György humoralista lesz, aki az Apa-Klub felkérésére külön erre az alkalomhoz igazított műsorszámmal lép fel. Farkasrét és Sasad családi napján hagyománnyá vált a jégkrémes illetőleg fagylaltos tombola, de nem maradnak otthon a tavaly is bevált csocsóasztalok sem. A programok 15 órakor kezdődnek, majd pedig este 20 órakor zenével és tánccal fejeződik be a Szomszédoló. A szervezők fontosnak tartják, hogy ez a rendezvény teljesen független, civil kezdeményezésként indult és ebben a formában is maradt meg; mindemellett továbbra is ingyenes. Az Apa-Klub egy apákból álló baráti társaság, amelynek tagjai a Farkasréti templomban ismerkedtek meg, s évi több kisebb-nagyobb rendezvénnyel és programmal színesítik a városrész életét. További információ: 20/216-8025

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.