Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 26. hétfő, Izsó

Ezeregy jó program Kelenvölgyben

Fanfárokkal és tűzgyújtással nyitotta meg kapuit a szüreti vásár október 13-án. A szervezőknek az időjárás is kedvezett, így egész nap zenés, táncos programok és bográcsokban rotyogó boros ételek fogadták az érdeklődőket.

A délelőtt folyamán a Kelenvölgyi Általános Iskola szüreti festőversenyének eredményhirdetésére került sor, aki pedig kedvet kapott az ültetéshez, az szőlővesszőt „fogadhatott örökbe”. A vásári mulatságok mellett a közönség a Budai Babszem Táncegyüttes és a Cavinton Néptáncegyüttes színpadi produkcióit láthatta. Délután a boros étkek kedvelői bizonyíthatták főző tudásukat, akinek pedig énekelni támadt kedve, az a bordal versenyen dicsérhette a venyige levét.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.