Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

Bencsik András a Kelenvölgyi Közösségi Házban

A Demokrata főszerkesztője volt Kupper András a FIDESZ-KDNP jelöltjének vendége a Kelenvölgyi Közösségi Házban. Bencsik András telt ház előtt beszélt a jelenlegi belpolitikai helyzetről, egyebek mellett a Jobbik szerepéről.

- Ami miatt a Jobbik expanziója érdekes lehet, az nem a Fidesz problémája, hanem Magyarország problémája. A kétharmados többségű Parlament nem a Fidesznek fontos, hanem Magyarországnak - elemezte a választások lehetséges kimenetelét Bencsik András. Mint mondta, 1990-ben az alapvető törvényeket a kétharmados többség feltételéhez kötötték a szembenálló felek, mert féltek egymástól, azonban ez gyakorlatilag gúzsba kötötte a magyar demokráciát. A publicista arra utalt, hogy a Jobbik jelenléte megosztja a jobboldalt, így a kétharmados győzelem veszélyben van. Kupper András szerint azok, akik a Jobbikot támogatják, többségében jobboldali értékeket képviselnek, de türelmetlenségüket, a jelenlegi hatalommal szembeni indulatukat veszi célba a Jobbik, amely köztudottan ellenzéki szerepre készül a következő ciklusban.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.