Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 26. hétfő, Izsó

A szomszédok és lombtakarítás

Szerkesztőségünk november 20-án beváltotta ígéretét, lombtakarításba kezdett Gazdagréten. Az esős, fagyos napok után hirtelen megnő a fákról lehulló avar mennyisége, ami folyamatos lombtakarítást igényel, különös tekintettel a járdákra és a lépcsőkre.

A balesetek elkerülése érdekében ősszel is fontos, hogy odafigyeljünk a portánkra. Télen természetesnek vesszük, hogy el kell hordani a havat és megszüntetni a csúszásveszélyt, de ugyanígy kellene figyelnünk a párától vagy az esőtől csúszóssá vált avarra is. Ráadásul ha a lombzsákokra rákerül az FKF logója, ingyen elszállítják, és komposztálják. Érdemes odafigyelni ilyenkor a vízelvezető árkokra is, hogy be tudják tölteni a funkciójukat és ne álljon a ház körül a víz, további gondokat okozva. Egy napsütötte őszi délutánon 1-2 óra munka után kitisztul az ember tüdeje, feje és mosolygóssá válik. Így tett az Újbuda Média stábja is, és több mint 30 zsák avart valamint szemetet szedett össze a gazdagréti lakótelep felső részén a kaptatónál. Természetesen sok helyen maradt még avar, azokat a nagytakarítás során a Prizma munkatársai eltakarítják.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.