Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

22. Pezsgő- és borfesztivál a 22. kerületben

A bor és pezsgő lovagrendek díszes felvonulásával, mazsorettek, táncosok, fúvósok óriásbábosok, és egy díszes szőlős-koszorús kocsi ünnepi menetével kezdődik a 22. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál. A harangjátékot követő szőlőáldás után 2 napig, 2011. szeptember 3-án és 4-én, a szervezők sokszínű programmal várják az érdeklődőket. Fellép többek között a Kerekes Band, a Budapest Bár, a Maszkura és a Tücsökraj, Puskás Péter, valamint Szabó Ádám virtuóz tangóharmonika-játékát élvezhetik a vendégek. Berecz András mesemondót pezsgőrendi taggá avatják.

A már hagyományosnak tekinthető Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra idén immár 22. alkalommal hívja ünnepelni az érdeklődőket a XXII. kerület Önkormányzata. Szeptember 3-án és 4-én a pincészetekben és városrész szívében, az Oroszlános udvarban, valamint a Savoyai Jenő téren ismét „pezseg a borváros”.

A neves fellépők előadásai közben a helyi, budafoki pincészetek borait kóstolhatják a borkedvelő látogatók, továbbá hagyományőrző játszótér, kézművesek, vásárosok és gasztronómiai élvezetek várják a vendégeket. Ebben az évben is látogathatóak Budafok varázslatos hangulatú pincészetei: ingyenes omnibusszal bárki eljuthat a távolabbi pincékhez is, ahol további érdekes programok várják az érdeklődőket.

A 22. alkalommal megrendezett 22. kerületi eseményen ajándékokra számíthatnak, akik a fesztivál ideje alatt ünneplik 22. születésnapjukat. A Budafoki Pezsgő és Borfesztivál célja, hogy a főváros egyetlen önálló bortermeléssel és pezsgőkészítéssel foglalkozó városrészeként, avagy „Borvárosaként” bemutassa és népszerűsítése a helyi borászati tradíciókat.

Szombat délelőtt a Savoyai téren 10 órakor ünnepi megnyitóval és szőlőáldással veszi kezdetét a rendezvény, majd látványos szüreti felvonulás következik a magyarországi borrendek kíséretében a borospincékhez.

A kis- és nagyszínpad is 12 órától a néptáncosoké és gyermek-szórakoztató programoké.

A bábelőadások és gyermekkoncerteket követően a kisszínpadon 16.30-tól Puskás Peti zenél, majd utána a Csillag születik sztárja, Szabó Ádám virtuóz tangóharmonika-játékát élvezhetik a látogatók.

Este 18.30-tól a Szabó Balázs Band zenél, fél 9-től a Kerekes Band gondoskodik a jó hangulatról, majd 22.00 órától a Maszkura és a Tücsökraj biztosítja a fergeteges szórakozást.

Vasárnap 10 órától ismét a gyermekeké a színpad: gyermekkoncertek és bábszínház várja a legkisebbeket délután 2 óráig.

14.30-tól Nikola Parov és Herczku Ágnes lép fel, amelyet bolgár táncház és népzenei koncert követ, majd a Cimbaliband zenél fél 6-tól.

Este 18.45-től Berecz András mesemondó előadását élvezheti a közönség, akit fellépése után ünnepélyesen a Chevalier Törley Pezsgőrend tagjává avatnak.

Nyolc órától a Budapest Bár lép színpadra, ezúttal Lovasi András, Szűcs Krisztián, Frenk és Németh Juci közreműködésével.