Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

Online Párbeszéd - Lakos Imre 2009-12-02

Lakos Imre, alpolgármester Online Fogadóóra 2009-12-02 14:00 - 16:00

Téma: 

Ön kérdez, Lakos Imre azonnal válaszol.


Tisztelettel köszöntöm az online párbeszéd résztvevőit! Várom kérdéseiket, észrevételeiket!


Kérdező: jogász
Nem jött be az SZDSZ "önállóan megméretjük magunkat" taktikája,kisgazdásodás és szakadás és 1 százalék népszerüség.
Még van esély MSZP-SZDSZ közös listára a választásokon ?

 

Tisztelt Jogász!
Húsz év SZDSZ-ben eltöltött politizálás után döbbenten és szégyenkezve nézem mostani pártvezetésünk öngyilkos akcióit. Gyakorlatilag szinte egyetlen lépésükkel sem értek egyet. Személy szerint nem látom esélyét egy MSZP-SZDSZ közös listának, de szerintem nem is erre lenne szükség, hanem egy széleskörű összefogásnak, MSZP,SZDSZ, MDF, civil szervezetek, egyesületek együttműködésének.

 


Kérdező: Bence
Lakos úr! Már nehéz követni a parlamenti híreket - akkor most tényleg megszűnt azt SZDSZ parlament frakciója?

 

Tisztelt Bence!

Ne higgyjen senkinek, csak a saját szemének. A parlamenti frakció természetesen 18 fővel él és működik a ciklus végéig, végezzük dolgunkat.

 


Kérdező: bikszádi utcából
Errefelé miért nem INTÉZKEDNEK a közterületfelüyelők,a szoszédos parkban sörözgetnek,kutyát visznek be pedig mindkettő ugye tilos és szabálysértés is. A felügyelők kerülik a lakótelepet vagy csak a Körtéren szeretnek nézelődni ? :))))

 

Tisztelt kérdező!

Közvetlenül nem felügyelem a közterület felügyelők munkáját. A saját Közterület Felügyeletünk létrehozása és működése eddig inkább elégedettséget váltott ki, természetesen az a dolguk, hogy a lehető legtöbb helyre eljussanak. Az Ön kérdése alapján felkérem őket, hogy a jelzett környéken is járőrözzenek és szükség szerint intézkedjenek.

 


Kérdező: Sassné Farkas Erzsébet
Ön miért nem lépett ki az SZDSZ-ből?

 

Tisztelt Sassné Farkas Erzsébet!

Most már ez szinte minden nap eszembe jut, de úgy fogalmaztam magamnak, hogy ez a jelenlegi SZDSZ lépett ki belőlem. Valószínűleg nem lesz elkerülhető ebben a kérdésben döntést hozni, de más pártnak nem kívánok tagja lenni.

 


Kérdező: aggódó szimpatizáns
Talán nem késő uj pártvezetést választani,ezt a témát valahogy felvetni,kieröltetni és létrehozni az egységet.Retkes Attilának sem jó a mostani helyzet. Van még idő áprilisig összehozni egy konszenzusos vezetést. Aztán jöhet az MSZP-SZDSZ-Romapárt-Lehet másként KÖZÖS LISTA. Mert ugye 5 százalék alatt pocsékba megy a voks amit kispártra adnak....

 

Tisztelt Aggódó Szimpatizáns!

Örülök, hogy még van szimpatizánsunk, és, hogy aggódik, azt köszönöm.
Nem látom esélyét új pártvezetés választásának és valószínű nem is ez a megoldás. De, az sem megoldás, hogy egy Fidesz 2/3-os fölénnyel szemben csak egy vérszegény MSZP-t lehessen felmutatni.

 


Kérdező: primke
Tisztelt Lakos Úr!

A Sportmax mellett lévő tónál gyakran sétálunk kutyáinkkal, úgy tudjuk ez közterület. Néhány hónapja gondunk van az ott "állítólag" a tavat bérlő úrral.
Hol lehet információt szerezni a vele kötött szerződésről, milyen jogai vannak a bérlőnek és milyen jogai az ott sétáló kerületi lakosoknak.

Köszönettel

 

Tisztelt Primke!

Mostani jelzése alapján utána nézek az ügynek, de amennyiben közvetlenül fordul a Városüzemeltetési Igazgatóságunkhoz (Szőke Gábor igazgató) úgy ott is érdemi választ kell, hogy kapjon.

 


Kérdező: Faragó Béla
Szeretném megkérdezni, hogy ki is vezeti most a fővárost?

Tisztelt Faragó Béla!

Van egy főpolgármester, egy helyettese és egy 10 tagú SZDSZ frakció. Formailag ezenkívül mindenki ellenzékben van. De, azt gondolom, hogy egyik pártnak sem lehet érdeke, különösen az MSZP-nek nem, hogy a hátralévő egy évben működésképtelenné tegye a fővárost. De, ez az új felállás még számos problémát felvethet, azt gondolom, hogy sokkal nagyobb szerepet kell kapnia működtetésben a politikusok helyett a főpolgármesteri hivatal szakembereinek, köztisztviselőinek, a főjegyzőnek.

 


Kérdező: zárójelben :)))
Demszky a főpolgármester....én irtam neki rég már hogy a veszteséges BKV ne pénzelje évi kb 200 millióval a BKV Előre profi tutbalcsapatot. Valami nesze semmit válaszolt....és a pazarlás azóta JELENLEG IS folyik. Ez biza az Szdsz sara is. Vállalja hogy tesz velamit ? Tudja ez nem kispénz :))) de főleg rombolja a kisember lelkét.....

 

Tisztelt kérdező!

Engem most meglepett ez a szám, amit Ön írt. Első látásra irreálisnak tűnik számomra, utána fogok nézni. Egy biztos, hogy a BKV semmilyen fölösleges nagyvonalúságot nem engedhet meg magának.


Kérdező: közgazda
Ön szimpatikus őszinte ember ! Miért nem áll át az Mszp soraiba ? Ott nagyon sok liberalizmussal szimpatizáló ember van és nekem tetszett a két párt együttmüködése. Igaza vam Imre ! A Finesz kétharmados győzelme valóságos kockázat ám,és minden ellenerőnek ebből kéne szerényen kiindulni !

 

Tisztelt Közgazda!

Az MSZP soraiban valóban nagyon sok értelmes és liberális alapgondolatokkal szimpatizáló politikust ismertem meg. Nagy baj az, hogy a két párt kormányzati együttműködésében elhaltak az igazi reform gondolatok, én személy szerint ettől a két kormányzati ciklustól sokkal több eredményt vártam. Ha, még a jövőben egyáltalán politikával kívánok foglalkozni, annak nem az lesz a kiinduló pontja, hogy éppen aktuálisan melyik párt listáján van esély valahová bejutni. De, azt nem kívánom ennek az országnak, hogy az a Fidesz szellemiség legyen egyeduralkodó, amit volt alkalmam közvetlenül megtapasztalni kerületi, fővárosi és parlamenti szinten is.

 


Kérdező: Vári Géza
Tisztelt Lakos Imre! Nem látom tisztán a Feneketlen-tó és Parkszínpad ügyét.. Időnként egymásnak ellentmondanak a híradások. Beszélne erről? Válaszát előre is köszönve, tisztelettel: Vári Géza

 

Tisztelt Vári Géza!

A parkszínpad már parkszínpadként nem fog működni. Szükségessé válik a lebontása, a jelenlegi állapotok, amelyek ott kialakultak tűrhetetlenek. A Feneketlen-tó, a Feneketlen-tavi park és a parkszínpad is a fővárosi önkormányzat tulajdona. A fővárosi döntési mechanizmuson nem sikerült keresztül vernünk az érdemi döntéseket. Jelenleg azt látjuk megoldásnak, hogy a kerületi önkormányzat kéri és átvenné ezek tulajdonjogát a fővárostól és határozott elképzeléseink vannak arról, hogy rendbe tennénk a Feneketlen-tó vízminőségét és a parkszínpad területét a közpark funkcióiba integrálnánk. A főpolgármester úr határozott ígéretét bírjuk az átadásra. Jelenleg a szükséges közgyűlési döntés hivatali előkészítése zajlik.

 


Kérdező: kutyás
2010 januártól mikrochip kötelező lesz a kutyáknál Budapesten . Ezt ellenőrizni is fogják ?

 

Tisztelt Kutyás!

Van hatályban lévő rendeletünk ez ügyben, számítunk a kutyatartók együttműködésére. Az ellenőrzés valóban nem egyszerű feladat, ebben szerepe lesz az állatorvosoknak és a közterület felügyeletnek.

 


Kérdező: rebeka
Tisztelt Alpolgármester úr!

Biztosan sokakat érdekel a téma, amivel Ön a bulvár lapok címoldalára került. Abban az ingatlanhistóriában, amit nem is értünk/tudunk pontosan, mi az igazság? Az Ön szakmai és politikusi múltját ismerve, nem hiszem, hogy olyan tipusú hibákat elkövetne, amiről olvashattunk. Valami mégiscsak nem stimmel, ahogy a magyar mondja : nem zörög a haraszt. És még valami: a válaszokat gondolom diktálja. Tessék szólni a gépíró kislánynak, hogy a "higgyen" az így írandó és nem úgy, hogy higgyjen. Erre egy jó példamondat, amivel meg lehet jegyezni : Higgyetek a fületeknek, de ne hagyjátok magatokat becsapni!
Tisztelettel,

 

Tisztelt Rebeka!

A helyesírásban teljesen igaza van, legalább ellenőriztük az interaktivitást, köszönjük észrevételét.
Valahol nyilatkoztam azt, hogy nem vagyok politikai celeb, ennek megfelelően nem is tudok jól bánni a bulvársajtóval. 37 éves korom óta vagyok a politikában, ez idő alatt folyamatosan nagyító alatt és a nyilvánosság előtt zajlott a tevékenységem. Egyszer egy újságíró megkérdezte tőlem, mondjak valami olyan érdekeset, amit hírértékű lehet. Azt találtam mondani, hogy gyakorlatilag két évtizede változatlan a mobiltelefonszámom, nincs semmi titkolni és szégyellni valóm. Amikor 54 évesen belevágtam egy ház építésébe, tisztában voltam vele, hogy mai politikai kultúrában primitív és hazug módon fognak velem kötözködni. Hétköznapi állampolgárként sem, de politikusként még inkább nem engedhettem meg magamnak, hogy bármilyen szabálytalanságot vagy jogszerűtlenséget elkövessek, és ezt nem is tettem.

 


Kérdező: kérem intézkedjen !
Tudja egy profi NB-IIes futbalcsapat éves rezsija minimum 200-300 millió. Nade Ön országgyülési képviselő : eltüri-e hogy a MÁV a főszponzora a Máv Szimfonikus Zenekarnak ? :))))Kérem kezdeményezzen jogszabályt amelyik kifejezetten megtiltja közpénzes és veszteséges szervezetek számára a szponzorkodást. Igen jogszabály kell mert ennyi eszük maguktól nincsen.....

 

Tisztelt Kérdező!

Azt gondolom, hogy a kultúra támogatásában van szerepe és helye a szponzoroknak. Azt, nyilván a MÁV vezetőinek és az állami tulajdonos képviselőinek kell eldönteni, hogy ez mennyire arányos. A tulajdonosi és vezetői felelősség jogszabályokkal minden esetben nem helyettesíthető .


Kérdező: katolikus
Sajnos az esperesem szentbeszéd ürügyén politikai beszédre hajlamos és elveszi a kedvemet a templomb járástól. Meg kellene valahogy akadályozni hogy a pártharc benyomuljon a misére,a köziskolába, a sportrendezvényre....vagy mondjuk a szakszervezeti mozgalomba lásd fidesz-gaskó istván :))) Kéne erre is jogszabály ?

 

Tisztelt Katolikus!

Gyerekkorom nagy részét egy Somogy megyei kis faluban töltöttem, ahol az élet természetes része volt a templomba járás. Felnőttként azonban nekem is voltak olyan "élményeim" amiről Ön ír. Szerintem a szükséges jogszabályok ezekben a kérdésekben léteznek, csak sok esetben nem tartják be őket. És, hát látjuk azt a kezdeményezést is manapság, hogy a pártpolitikát sokan próbálják visszacsempészni az oktatási intézményekbe is. Szükség van a józanul gondolkodó emberekre.

 


Kérdező: újbudai
2 éve Schneller Domonkos azt hirdeti, hogy bűncselekmény történt a Lágymányosi Öböl kapcsán.. Mi erről a véleménye?

 

Tisztelt Újbudai!

Schneller Domonkos kerületi és fővárosi képviselőt, amióta ismerem a tények sohasem befolyásolták a véleményalkotásban. Gátlástalanul állít valótlanságokat és rágalmaz bárkit, hogy jó pontokat szerezzen a saját pártján belüli karrierjének építésében. A konkrét ügyben nem történt bűncselekmény, a bűncselekmény gyanúja sem igazolódott be.

 


Kérdező: páciens
Én azt mondon kulturális ez-az van bőven. De mondjuk az önkormányzat segiti-e az egészség-szolgáltatást itt a kerületben.Akár legmodern orvosi müszer vagy technológia beszerzését pénzzel segiteni vagy bárhogyan.Áldozzunk erre több pénzt. Koncertre kevesen járnak de beteg az mindenki lesz előbb vagy utóbb....

 

Tisztelt Páciens!

A kerületi önkormányzat olyannyira sajátjának érzi az egészségügyi ellátásban való részvételt, hogy átvette a fővárostól, a Szent Imre Kórháztól a Fehérvári úti Szakrendelőt, mintegy egy milliárd forintos ráfordítással felújította, korszerűsítette, eszköz ellátását javította. Az ezt működtető Gyógyír Kht. éves szinten 100 milliós nagyságrendű támogatásban részesül. De, számos olyan intézkedésünk van, a védőoltásokban, az idősek ellátásban, amely szerintem országos szinten is példaértékű. Egyébként én azt szeretném, ha egészséges állampolgáraink járnának minél több kulturális eseményre.

 


Kérdező: takarékos
Ön szerint kell-e hazánkban három közrádió csatorna és négy köztévé csatorna :)))
Kevés ország pazarol ennyi közpénzt ilyesmire. Mert egy és egy csatorna még rendjén lenne.....
A fidesz föltehetően jusztis gáncsoskodna de valamit mégis kéne tenni....

 

Tisztelt Takarékos!

Igazi közszolgáltatást nyújtó médiumokra szükség lenne, de azt látom, hogy totális káosz alakult ki média ügyekben, aminek mindannyian kárát látjuk egyre kevésbé tapasztalom a hiteles, tárgyszerű tájékoztatás meglétét. Azt gondolom, hogy a média törvény bebizonyította alkalmatlanságát, de megmondom őszintén nem látom a megoldást.

 


Kérdező: állam-ász
A Felügyelőbizottságok és Igazgatótanácsok általában nem hatékonyak.Sokszor csak pénzért alibizés :))))
Hogyan lehetne a tulajdonosi képviseletet eredményesebbé tenni,munkára kényszeriteni a méltóságos uhakat ? Például keményebb jogot adni ellenőrzésre ?

 

Tisztelt Állam-ász!

Sajnos, Önnek igaza van. Ha, a különböző cégek eredményességén múlna a tagok javadalmazása, valószínűleg érzékenyebbek lennének a jó döntésekre és a szigorúbb ellenőrzésre.


Kérdező: Zs. K.
Mikor utazhatunk végre a 4-es metrón?

 

Tisztelt Zs.K.!

Nem vagyok nagy jóstehetség, mai ismereteim szerint 2013 tűnik reális évszámnak. Egy biztos, amennyi rajtam múlik azt megteszem annak érdekében, hogy ez ügyben (is) teljeskörű és korrekt tájékoztatást kapjon a közvélemény, nem lehet mellébeszélni.


Kérdező: cigány vagyok
Tudjuk hogy az szdsz mindenféle kisebbség jogos érdekét felkarolja,mondhatni természetes szövetséges a beilleszkedni kész többségi romák számára . Lesz-e Roma összefogás - szdsz közös lista hogy összefogjuk erőinket és elérjük az öt százalékot. Lám az elmult választáson nevetséges fél azaz 0,5. százalékot értünk el egyedül. Őn segitene ebben doktor ur ?

 

Tisztelt kérdező!

Megítélésem szerint az SZDSZ következetesen képviselte a cigány kisebbség, a roma integráció ügyeit. Ismételten csak hangsúlyozni tudom azt, hogy a magyar belpolitikában, annak teljesen átalakuló struktúrájában szükség lesz különböző pártok és civil szervezetek összefogására, különben egy-két százalékon eltűnnek azok a politikai erők, amelyeknek nem kellene eltűnnie.


Kérdező: Kis Ferencné
Tisztelt Lakos úr!

A Sasadi úton szeptemberben kezdődött csatornaépítés várható befejezésére és az út megnyitására vonatkozóan szeretnénk információt kapni.
A Sas-hegyen lakók nevében, köszönettel
Kis Ferencné

 

Tisztelt Kis Ferencné!

Pontosan utána nézek a fővárosi beruházás szerződésének és a honlapomon tájékoztatni fogom Önöket.


Kérdező: Egy környezetbarát
Tisztelt Alpolgármester úr!

A nyáron olvastam, hogy a XI. kerületben is bevezetik néhány helyen (kísérletképpen) a házaknál történő szelektív hulladékgyűjtést. Azóta az eredményekről semmit sem hallottam. Mi a lehetőség arra, hogy egy 100 lakásos házból a szelektíven gyűjtött hulladékot a begyűjtők előzetes kérés után elvigyék. Tudná-e a kerület a szelektív gyűjtés bevezetését tömörítővel, vagy bármilyen más módon segíteni?

 

Tisztelt Környezetbarát!

A gazdagréti lakótelep néhány háza volt a kísérlet színtere. Szerintem jól sikerült. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt-vel, együtt dolgozunk a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendszerén. A szakmai vélemények szerint egyértelműen ez a jövő iránya, a hulladékgyűjtő szigetek számának további növelése már nem hatékony megoldás. Ahol a szelektív hulladékgyűjtést bevezetjük ott a tömörítést is meg kell oldani, amennyiben az Önök háza részt akar venni ebben a folyamatban, akkor ennek lehetőségét szívesen megvizsgáljuk.


Kérdező: népszámláló biztos
Mondja Imre ön szerint a mai komputeres világban van még értelme rendkivül költséges népszámlálásnak ? Emlékszem kérdezgettem a vallási meggyőződést és sajna mindenki azt hitte katolikus pusztán mert csecsemőként megkeresztelték ,...hahaha....azóta se járt templomba. Mi értelme az ilyesminek ?

 

Tisztelt Népszámláló biztos!

Nekem is vannak kétségeim, folyik is a vita arról, hogy milyen kérdőívek szerint működjön majd a népszámlálás, azért ez is egy szakma és valószínűleg a komputeres világ önmagában minden nem tud megoldani.

 


Kérdező: kiss néni !
Maga mégiscsak összefut a Bajnaival ! kérdezze meg miért nincsen a kormányában nő és kreolbőrü ember :))) Bizony egy roma miniszter jelezné mindenkinek hogy lám aki tanul,dolgozik,viselkedik az érvényesül.....

 

Tisztelt Kiss néni!

Sokkal több nőre lenne szükség a politikai közéletben, talán akkor nem lenne ennyire sekélyes, szürke és sokszor nagyon primitív politikai közhangulat. Különböző társadalmi rétegek igazi érdekképviseletére szükség lenne kormányzati szinten is, és itt hangsúlyozom az igazit.

 


Kérdező: Vegyész utcai lakó
Tisztelt Alpolgármester Úr!

Múlt héten pénteken küldtem Önnek egy e-mailt a Vegyész utca forgalmocsillapítása ügyében. Nem tudom ismert-e már az Ön számára a probléma, amit a levélben felvázoltam. A lényege az, hogy a Vegyész utcában parkoló autók miatt a kétirányú forgalom sokszor balesetveszélyes az utca szűk keresztmetszete miatt, illetve az itt lakók közül többünket egyre inkább zavar a sűrű átmenő forgalom, a nagy teherautók áthajtása illetve a zaj és lévegőszennyezés. Lát-e lehetőséget az utca forgalomcsillapítására? (egyirányúsítás, 30-as övezet stb.)

 

Tisztelt Vegyész utcai lakó!

Megkaptam a levelét, a problémát ismerem. Keressük a megoldást és válaszolok is majd Önnek.

 


Kérdező: Boda Pálné
Az Ulászló és Zsombolyai utcák sarkánál lévő ingatlannál (Tiszti Főgyógyszerészi Hivatal), és a Dávid Ferenc-Diószegi utcák sarkán lévő játszótérnél kinek a feladata lenne a járda takarítása? Ugyanis a lehullott és összegyűlt vizes falevelek már most is nagyon csúsznak, s ez különösen egy beköszöntő reggeli fagy esetén veszélyes lehet. Úgyszintén szeretném megtudni, hogy az úttestről kik fogják a sok falevelet eltakarítani (pl. az egyébként nagyon élhető Ulászló utcában, mely most így lehangoló látványt nyújt). Talán ezek rendbetétele után az egyes házak lakói is serényebben takarítanák a járdájukat.

 

Tisztelt Boda Pálné!

Lehet, hogy az önkormányzat feladata, utána nézek. És, ha az egyes házak lakóinak jó példát tudunk mutatni, akkor ezt meg fogjuk tenni.

 


Kérdező: bibó
Lesz-e - és ha igen, mikor - metróvonal a Keleti pályaudvar és a Bosnyák közt?

 

Tisztelt Bibó!

A 4-es metró második szakasza érvényes vasúthatósági engedéllyel rendelkezik a főváros és a kormány között is van érvényes megállapodás a megépítésére. Uniós finanszírozásban még nem született döntés. Ugyanakkor nagyon tartalmas és érdekes szakmai vita folyik arról, hogy érdemes-e megépíteni ezt a szakaszt, vagy a Thököly úton visszaállítani a villamosközlekedést. Személyes véleményem az, hogy a 4-es metró ún. harmadik szakaszának, a Kelenföld és a Budaörsi virágpiac közötti résznek megépítése fontosabb és hatékonyabb megoldás, mint a második szakasz. Sorrendben én ezt előbbre tenném.

 


Kérdező: cyberbubo
Tisztelt Lakos Úr!

Mikorra várható a Péterhegyi lejtő egyirányúsításával összefüggésben a környék további forgalmi rendezése, gondolok itt elsősorban a Kapolcs utca nagyfokú túlterheltségére és ingatlanjaink értékcsökkenésére? A lakosság minimális elvárása ezen a területen forgalomcsökkentési intézkedések (további egyirányúsítás, lakó-pihenő övezet, célforgalom engedélyezése, etc.) bevezetése.

 

Tisztelt Cyberbubo!

Folyamatosan dolgoznak kollégáim a közlekedés tervezőkkel együtt, a környék problémáinak megoldásán. Engedje meg, hogy az aktuális helyzetről külön tájékoztassam majd Önt.

 


Kérdező: kérdés
Orbán a rózsadombi luxusnegyedben lakik és Felcsuton is van szép háza....apja még nála is gazdagabb privatizációs nagy-vállakozó.Nos hogyan képes mégis az egyszerü kisember gumicsizmás barátja szerepét ilyen jól eljátszani. Önök a pártharc "technikájában" lehetnébek ügyesebbek is.........

 

Tisztelt kérdező!

Nem vitatkozom Önnel. Azt, azért látni kell, hogy gyakorlatilag mára a Fidesz irányítása alatt álló jobboldali média a média piac döntő hányadát uralja. Azt gondolom, hogy teljes kommunikációs háttérbe szorulása van a tényszerű tájékoztatásnak.

 


Kérdező: reakció
Tudja ami pénzt a MÁV elpazarolt a Mávszimfonikusokra abból bőven tatarozni lehetne a Kelenföldi pályaudvar épületét legalább egy eó meszelés kéne :))))


A máv bármily hihetetlen de KÖZLEKEDÉSI Vállalat.

 

 

Kérdező: Trimmel Kristóf
Tisztelt Lakos Úr!

Szeretnék önkormányzati lakáshoz jutni,más lehetőségem ,sajnos,nem lévén!
Mi a teendőm?
Köszönettel,

Trimmel Kristóf

 

Tisztelt Trimmel Kristóf!

Én nem foglalkozom lakás kiutalási ügyekkel. A területet felügyelő alpolgármestertársam tájékoztatása szerint évente néhány tucatnyi önkormányzati lakás bérbeadására van lehetőség, az arra pályázók részére. De, arányában 10 lakásra, mintegy 1000 pályázó jelentkezik. Az önkormányzatunknak gyakorlatilag saját lakásállománya a lakás privatizációt követően alig maradt. A Lakás Osztályon adnak Önnek részletes tájékoztatást.

 


Kérdező: Egy környezetbarát
Tisztelt alpolgármester úr!

Nem lehet megfordítani a sorrendet? Ha a kerület támogatja a bevezetést, szívesen rábeszélem a 100 lakótársat a szelektív gyűjtés bevezetésére, de nagyon kellemetlenül érezném magam, ha a ház kész lenne a szelektív gyűjtésre, és ezután derülne ki, hogy ez mégsem lehetséges. Várom válaszát.

 

Tisztelt Környezetbarát!

Kérem, keressen meg személyesen.

 


Kérdező: paca
Tisztelt Uram!

Mikor indul az építkezés az Albertfalvai piac melletti üres telken? Igaz, hogy egy élelmiszerbolt épül a helyén? Hallottam olyan verziót is, hogy a piacot lebontva a két telket egyszerre rendezik és építik be. Tud erről tájákoztatást adni?

 

Tisztelt Paca!

A gyár területét megvette egy élelmiszerlánc kereskedő cég, a szabályozási terv készítése folyamatban van. Legkorábban egy-másfél év múlva lehet megkezdeni ott egy beruházást. A piac területe nem lesz összevonva ezzel a területtel. Ugyanakkor rendkívül fontosnak tartom azt, csak akkor épülhet ott bármilyen kereskedelmi létesítmény, ha az ehhez szükséges közlekedési beruházások is megtörténnek.

 


Kérdező: jóbarát
A parlamenti frakció am-blokk ki lett taszitva az Szdsz elnöksége által politikailag mindenképpen. Ez a szakitás ha végleges akkor az önök politikai jövője SZÖVETSÉGES keresését igényli és nagyon gyorsan. Vagy ezek az értékes közemberek menjenek vissza a civil életbe és jöjjön helyettük Kövér László és Vona Gábor ?
Isten ments !

 

Tisztelt Jóbarát!

Köszönöm, hogy szurkol nekünk, de úgy látom, hogy a jelenlegi parlamenti frakció sok tagja - szerintem is értékes emberek - végleg vissza fog vonulni a politikától.

 


Kérdező: Autótulajdonos
A jövő év második felétől tényleg ingyen lehet parkolni a Fővárosban?

 

Tisztelt Autótulajdonos!

Az Alkotmány Bíróság döntése hihetetlen nehéz helyzetet teremtett, gyakorlatilag még ennek a kormánynak törvény módosítást benyújtania, azt még ennek a parlamentnek elfogadnia értelmezés szerint 2/3-os önkormányzati törvényt is kell módosítani, majd ezt követően a helyi önkormányzatoknak kell helyi rendeletet alkotni, mindezt fél év alatt. Adott esetben ez persze lehet egy esély a fővárosi parkolási rendszer egységesítésére is. Amennyiben mindezt fél év alatt nem sikerül megtenni, akkor valóban ingyenes lesz a parkolás, illetve ezzel együtt megköszönt a parkolási káosz Budapesten. Remélem, hogy az összes párt, összes képviselője tudatában van ez ügyben a felelősségének.

 


Kérdező: Lajos
Tisztelt Alpolgármester úr!
A Gazgagréti lakótelep utcáinak egyirányúsítása többször felvetődött,
a Regős köz és a Regős utcában meg is történt.
Várható-e ez a többi utcában is, ahol a parkoló autók miatt reggel és este gyakorlatilag alig lehet közlekedni?

Tisztelt Lajos!

Folyamatos szakmai és lakossági viták kereszttűzében áll ez a kérdés. Nincs még olyan megoldás, amely mindenki számára elfogadható. De, nem adtuk fel. Dolgozunk rajta.
Kérdező: közgazdi
Tapsoltam amikor az SZDSZ fölvetette hogy a magyar állam tulméretezett szervezet,tevékenység és költség, bizony SELEJTEZNI kellene. Volt is valami 2006-ban hogy csökkenjen a brutális államháztartási hiány....de én még egyáltalán nem vagyok elégedett. Ön mire nem adna közpénzt egy petákot se ? :))))

 

Tisztelt Közgazdi!

Szerintem, az állami költségvetés készítésének legnehezebben megválaszolható kérdését tette fel. Hiszen közpénzt valóban csak közfeladatok ellátására lehetne fordítani, de már a közfeladatok definíciójában is nehéz egyetértést találni, nem is beszélve általában az önkormányzatok finanszírozásának máig rendezetlen problémaköréről. Ha, egyszer a zseniális közgazdászok majd el tudnak szakadni a párt hovatartozásuk által meghatározott gondolkodásmódjuktól, akkor lehet, hogy születnek értelmes szakmai válaszok is.

 


Kérdező: társasház
Tudtommal januártól a közös képviselő munkájának TÖRVÉNYESSÉGÉT megvizsgálhatja az Ügyészség a lakó ezt kérheti.
Tudják ezt az emberek ? hogy van ilyen jogi segély ?

 

Tisztelt Társasház!

Valóban változott a Társasházi törvény, és amit Ön említ, az annak lényeges része. Mi a magunk lehetőségein keresztül (Újbuda újság, Közösképviselők Fóruma) megpróbálunk a tájékoztatásban segíteni.


Köszönöm érdeklődésüket, kérdésüket! Úgy gondolom érdemes a kommunikációnak ezt a formáját gyakrabban igénybe vennem. Remélem Önöknek sem ment el a kedvük ettől. Akinek külön választ ígértem, az a www.lakos.hu honlapomon megtalálja.


Szép Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok!

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.