Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Online Párbeszéd - Lakos Imre, 2008-06-10

Online Párbeszéd Lakos Imre, alpolgármester Online Fogadóóra 2008-06-10 15:00 - 16:30

Téma:

Ön kérdez, Lakos Imre azonnal válaszol.


Tisztelettel köszöntöm az online párbeszéd résztvevőit! Várom kérdéseiket, észrevételeiket!


Kérdező: Beleznai
Tisztelt Képviselő Úr!

Mit gondol mi várható az önkormányzati válság ügyében? Mi kell ahhoz, hogy hogy újra induljon a munka a testületben?

 

Tisztelt Beleznai!

Ma nap folyamán is tárgyaltunk a Fidesz-KDNP frakciók és a független képviselők részvételével. A tárgyalás során kiderült, hogy igazából csak hatalmi pozíciók megszerzésében gondolkoznak és nem a konstruktív együttműködésben. Ennek ellenére csütörtök délután tovább folytatjuk az egyeztetéseket, nyitottak vagyunk minden együttműködési szándékra. Látom azt, hogy sokan vannak a jobboldali képviselők között, akik már szégyenlik ennek az állapotnak a fenntartását a képviselői munka bojkottálását. Nem valószínűsítem a gyors megoldást, de bízom abban, hogy a tárgyalások eredményre vezetnek. Ebben szerepe lehet a közvéleménynek is. Ami pedig a patthelyzetet kiváltó képviselő személyét Hajdú Lászlót illeti, továbbra is fenntartom, hogy részéről az egyetlen korrekt és erkölcsileg és politikailag is védhető magatartás az lenne, ha visszaadná a gazdagrétieknek a mandátumát.

 


Kérdező: kiváncsi
Tisztel Lakos Imre Úr!

A múlt háten Zöldpardonról és Riórol napvilágott látott hírek felborzolták a lágymányosiak kedélyét, mivel évek óta szenvevnek az áldatlan állapotok miatt.

Kérdéseim a következőek lennének:

- mit tesz az Önkorámnyzat annak érdekében, hogy a kerület lakói visszakapják az üzemeltetők által jogtalanul elfoglalt területeket?

- mit tesz az Önkormányzat azért, hogy a "tévesen" megállapított bérleti díjak álatl szenvedett anyagi kár megtérüljön?

-hogy lehetséges, hogy fenti visszásságokra 6 év után került csak sor?

-mit tett az Önkormányzat múlt péntek óta, és mire vár, mert a két cég ezidáis nem adta vissza a területeket?

Köszönette,

Lágymányosi Lakóközösség

 

Tisztelt Kíváncsi!

A polgármester úr felkérte jegyző asszonyt, hogy készítsen javaslatot egy részletes intézkedési tervre, amely kiterjed a hatósági és a tulajdonosi típusú döntésekre egyaránt, figyelembe véve a környéken élők és az önkormányzat édekeit. Úgy értesültem, hogy a jóváhagyott intézkedési tervet a polgármester úr nyilvánosságra kívánja hozni.

 


Kérdező: Magdolna
Szeretné Ön a koalíciót fenntartani az MSZP-vel mint orsszággyűlési képviselő?

 

Tisztelt Magdolna!

A kormánykoalícióból az SZDSZ kilépett. Nem látok arra esélyt, hogy abba most visszalépjünk. Amennyiben kérdése esetleg a kerületi koalícióra vonatkozik, akkor arra azt tudom válaszolni, ezt a négy évet itt Újbudán együtt fogjuk végigcsinálni és remélem olyan sikeresek leszünk, mint az előző ciklusban. Meggyőződésem, hogy helyi önkormányzati szinten nem kell leképezni az országos nagy politika összes problémáját.

 


Kérdező: Sánta Enikő
A XI. Péterhegyi út és a 41-es villamos csatlakozásánál egy egyirányú patakhídon zajlik a forgalom. Ez a reggeli és délutáni csúcsban a 41-es és 250-es buszokkal keveredve igencsak torlódást okoz. A Péterhegyi út felújítása és a Tordai út felújítása tavaly megtörtént. Mi a helyzet ezzel a vidéki faluba való "kishíddal"? Tervezi-e az Önkormányzat ennek a szélesítését?

 

Tisztelt Sánta Enikő!

Kolléganőm Kovács Irén utánanéz ennek a kérdéskörnek és az Ön e-mail címére részletes választ fog adni. Addig is köszönöm a türelmét.

 


Kérdező: Erzsébet
Tistelt Polgármester.
Érvénybe van a lakókörzetekbe az esti (éjszakai ) csendrendelet ?
Válaszát előre is köszönöm.

 

Tisztelt Erzsébet!

Az éjszakai időszakra vonatkozó ún. csendrendelet létezik és amellett a megengedett maximális zajszintre vonatkozó előírások is vannak. Bármilyen ilyen jellegű panaszt a polgármesteri hivatal jegyzője és hatósági igazgatója köteles kivizsgáltatni.

 


Kérdező: Fekete
Mit gondol hogyan alakul majd az SZDSZ sorsa Fodor Gábor megválasztása után?

 

Tisztelt Fekete!

Én személy szerint, és rajtam kívül még sokan azon fognak dolgozni, hogy az SZDSZ egységes pártként megmaradjon harmadik politikai erőnek, sikeresen szerepeljen a 2009. évi Uniós választáson. 2010-ben parlamenti párt legyen, és erősítse pozícióit az önkormányzatokban. Remélem megszűnnek a Fodor és Kóka táborok és mindenki a fenti célok megvalósítása érdekében együtt dolgozik majd. De, mindez nem egy személyen, nem az elnök személyén múlik csupán. Annak örülök, hogy ezt a tisztújítási időszakot lezártuk és a munkára tudunk koncentrálni.

 


Kérdező: Gábor
Tisztelt Lakos Úr!

Múltkor az Ön honlapján xy néven írtam önnek, és meg is kaptam rá a választ Szőke Gábortól, amit sajnos nem nagyon tudok elfogadni, mivel nincsen erre az évre betervezve a Diószegi utcai focipálya rekonstrukciója. Amennyiben nem újítják fel (amit már Molnár Gyula többször is megígért, de hiába) legyenek szívesek a kerületi lakosok számára kinyitni. Például a Bocskai István általános iskolának a pályáját, amit nemrég újítottak fel több millió forintért, nem pedig azt hajtogatni, hogy ez meg az a terv, hiszen általában nem sok minden lesz belőle. Ott van a Bikás Parki műfüves pálya annál az volt az ígéret hogy a kerületi lakosok ingyen használhatják, ahhoz képest 6000-7500 forint a bérleti díja, annak ellenére hogy tudtommal több millió forint állami támogatást kapott.
Válaszát előre is köszönöm!

 

Tisztelt Gábor!

Megnézem még egyszer a Diószegi utcai focipálya témáját személyesen és utána nézek a Bikás parki műfűves pálya ingyenes használatának is. S, ha megengedi az e-mail címére fogok válaszolni. Köszönöm a türelmét és észrevételeit.

 


Kérdező: Varga Sándor
Tisztelt Alpolgármester Úr!

Az elkövetkezendő időben sor fog kerülni a játszóterek felújítására is?

 

Tisztelt Varga Sándor!

Természetesen az éves költségvetésünkben jóváhagytunk játszótér felújítást és új játszótér építést is. Amennyiben Ön megadja az elérhetőségét e-mailben, akkor az ez évi terveinkről részletes tájékoztatást tudunk adni.

 


Kérdező: Géza
Tisztelt Képviselő Úr!

A Bartók Béla úton, a Miép székháza mellett társasház építése folyik. Legyen szíves közbejárni annak érdekében hogy normálisan lehessen közlekedni a járdán. Sajnos már több hónapja csak a fák között lehet járkálni a lezárások miatt. Például babakocsival ott közlekedni szinte lehetetlen.

 

Tisztelt Géza!

Ezzel a beruházóval és kivitelezővel nagyon sok problémánk volt, számtalan alkalommal felszólítottuk őket közterület foglalásaik miatt bírságoltuk is. Ismét utána nézünk, azt remélem, hogy az újonnan alakult Közterület felügyeletünk gyorsabb és hatékonyabb intézkedéseket tesz majd lehetővé. Köszönöm a figyelemfelhívását.

 


Kérdező: Bagfitty
Tisztelt Lakos Úr!

Mi a helyzet a Feneketlen tó vízszintjének csökkenésével, sikerült megállítani?

 

Tisztelt Bagfitty!

A fővárosi önkormányzattal együtt gondoskodni fogunk egy gyors vízutánpótlásról, és megrendelünk egy részletes minden körülményt figyelembe vevő szakmai vizsgálatot és intézkedési tervet a Műszaki Egyetemtől. Az első vizsgálatok is megállapították azonban, hogy a metróépítésnek nincs köze ehhez a jelenséghez. Továbbra is törekszünk arra, hogy megszerezzük a fővárosi önkormányzattól a tó és park tulajdonjogát, ezzel is azt biztosítva, hogy bármely probléma esetén gyorsan és hatékonyan lehessen intézkedni.

 


Kérdező: Dr. Várady
Alpolgármestser úr terveznek új lakóparkot építeni a kerületben? Ha igen hol és mikor várható az átadás?

 

Tisztelt Dr. Várady!

Az önkormányzat természetesen nem épít lakóparkot, de konkrét befektetői szándékok ismertek a Szerémi út mentén (a volt lágymányosi iparvidék területén), illetve folytatódik a Kőérberek-Tóváros második ütemének az építkezése. Ennél részletesebb információkat a Főépítészi Irodán tudnak Önnek adni.

 


Kérdező: Egy kerületi lakos
Lakos úr nem gondolja hogy ez a politikai közhangulat ami jelenleg van az országban és főleg a kerületben "beszennyezi" a közhangulatot? Nem lehetne ezt valahogy kicsit másképp csinálni, hogy ez a destruktív hatalmi csatározás ne keserítse meg az emberek mindennapi életét?

 

Tisztelt Kerületi lakos!

A kérdése inkább egy vélemény, amellyel egyetértek. Én személy szerint a problémák megoldására irányuló eredményes, gyakorlati tevékenység híve vagyok és annak külön örültem, hogy itt Újbudán az utóbbi időkig inkább ez volt a jellemző. Higgyje el nem rajtun múlt, hogy most így alakult.

 


Kérdező: Zp botrany
Kedves Imre!

Önnek le kell mondania, hiszen a két szórakozóhely csak ötöd annyi helyért fizet közterülethasználati díjat, mint amennyit használ!
Ön erről nyilván tudott, hisz Ön terjesztette elő a 2003-as és 2005-ös szerződés módosítást.
Szégyenletes, amit művel.

lágymányosi

 

Tisztelt Zp botrány!

Ezeket a szerződéseket az előző Fideszes önkormányzattól örököltük, mi csak a díjakat emeltük meg. Azt nem vitatom, hogy a szükséges hatósági ellenőrzések elmaradásában hivatalunk hibáztatható. Az ezügyben meghozott döntések azonban nagy többséggel meghozott testületi döntések voltak, nem polgármester vagy alpolgármesterek személyes döntései. Önnek pedig így Zp botrány álnév alatt a minősítéseiért kellene vállalnia a felelősséget.

 


Az Újbuda Szerkesztősége és Lakos Imre alpolgármester nevében köszönjük érdeklődésüket és ezt az online fogadóórát más időpontban is megismételjük és felhívjuk figyelmüket, hogy június 18-án (szerdán) 16.30-tól 18 óráig Lakos Imre alpolgármester honlapján www.lakos.hu tart online fogadóórát.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.