Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Online Párbeszéd - Kupper András 2009-03-18

Online Párbeszéd Kupper András frakcióvezető, parlamenti képviselő Párbeszéd a polgárokkal 2009-03-18 14:00 - 15:00

Téma:

Kérdezze Kupper Andrást, válaszol.


Kupper András köszönti Önt, és várja a kérdését. Fontos, hogy elmondja a véleményét. A párbeszéd lényege, hogy Önök is megszólaljanak!


Kérdező: Barbara
Kedves Kupper András!

Legutóbb azt mondta, tanulniuk kell a 19:19-es állapotot. Sikerült?

Barbara

 

Kedves Barbara!

Begyakorolni nem volt időnk, jelenleg megint 18-20 van. Legalábbis ez derült ki a költségvetési szavazásból. A hazai politikai kultúrának még nagyon sokat kell fejlődnie.

 


Kérdező: új polgár
Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Kudarcként élte meg az ellenzéki oldal a költségvetés elfogadását?

új polgár

 

Tisztelt Új Polgár!

Molnár Gyula gyávaságaként értékeljük a költségvetés elfogadását, mert nem merte megvárni azt a pillanatot, amikor értelmes vitát tudtunk volna folytatni róla.

 


Kérdező: Kiss Péter
Kedves András!

Milyen ambíciói vannak a Fidesznek az Európai Parlamenti választásokkal kapcsolatban?

Kiss Péter

 

Kedves Péter!

A polgárok ezen a választáson az ország állapotáról mondanak véleményt. Bár az EU parlamentbe küldhető magyar képviselők száma csökkent (24-ről 22-re), mégis úgy gondolom, hogy a Fidesz több képviselőt fog delegálni , mint a 2004-es EP választáson. Egyébként abba az eredménybe az akkori szocialista miniszterelnök belebukott.

 


Kérdező: András
T. Képviselő Úr?

Mikor várható az Eszék utca felújítása, mindkét polgármester jelölt kampányában szerepelt 2006-ban?

Köszönettel.

 

Tisztelt Kérdező!
Az elfogadott költségvetés csak felújítási célú összegeket határoz meg, konkrét utcákat azonban nem jelöl ki. A 2006-os kampányban tett ígéreteket a szocialistákon kell számonkérni.

 


Kérdező: Móric
Kupper Úr!

Tényleg lesz mélygarázs a Gellért téren?

Móric

 

Móric úr!

A Gellért téren semmiképpen sem. A Műegyetem Rakparton mélygarázs építésére tesz javaslatot az előterjesztett szabályozási terv. Az egyetlen félelmünk, hogy a metró építkezés miatt a Műegyetem műemlék épülete így is megroggyant, a mélygarázs építése ezt a kockázatot tovább növeli.

 


Kérdező: MGT
T. Képviselő Úr!
Mi lesz a metrónkkal? Egyrészt azt hallottam, hogy a Virágpiacig is elmehet, most nemrég meg azt, hogy már megint valami vita van a BKV/főváros/kivitelező között? Ön szerint időben befejezik az építkezést?

 

Tisztelt kérdező!
A beruházók egy konferencián bejelentették, hogy 2012 előtt biztosan nem fog utasokat szállítani a metró. A jelenleg tervezett - Kelenföldi Pályaudvarhoz vezető - utaknak olyan nyomvonalat jelöltek ki, amelyek lakóházakon vezetnek keresztül. Az összes tömegközlekedési forgalmat keresztül akarják vezetni Őrmezőn. Rosszak a tervek, de valamiért ellenállnak annak, hogy felgyorsítsák a Virágpiaci végállomás terveztetését.

 


Kérdező: Gábor
"A hazai politikai kultúrának még nagyon sokat kell fejlődnie." A politikai kultúra hiánya csak arra az esetre vonatkozik, amikor Önöktől fordul el valaki? Amikor Önök felé fordult ugyanaz a valaki, akkor az mindenben megfelelt a politikai kultúra alapszabályainak, ugye? Ez nagyon szánalmas kettős mérce!

 

Az, hogy egyénileg ki hogyan dönt, hová csatlakozik, az nem politikai kultúra kérdése, az az egyén döntése. A tárgyalás, a konszenzus keresése - ez a politikai kultúra. Az a kettős mérce, ha valaki tárgyalást ígér, ehelyett puccszerűen fogadtat el egy költségvetés tervezetet.

 


Kérdező: newbleda
Ezek szerint jobban örülne, ha nem lenne költségvetése a kerületnek?

 

Mi más költségvetést szerettünk volna. De költségvetésnek lennie kell, ez nem kérdés, azonban jobban működne, ha konszenzussal jött volna létre.

 


Kérdező: Puhányság
Kupper Úr!

Nem tudom, de nekem a Fidesz országos politikája túl puha. Nem igazán látom, hogy komolyan nekimenne és leváltaná a Gyurcsányt. És kicsiben a kerületben is ezt érzékelem. Úgy tűnt, hogy lesz lehetősége, lehetőségük új városvezetés megválasztására, de ez országosan és a kerületben is elmaradt. Van ebben felelőssége a Fidesz rossz politikájának, döntéseinek (országosan és kerületi szinten)?

 

Tisztelt Kérdező!

A Fidesz minden lehetséges és jogszerű lépést ez ügyben megtett. Igaz ez a kerületi politikára is. Sajnos sem országosan, sem Újbudán nincs meg a vezetés leváltásához szükséges többségünk. Ezt a nálunk hangosabb radikálisok sem tudnák elérni.

 


Kérdező: kerdezo
Sok noszogatás után végre elkészült a weblapja. Elég jó lett, de minden ígérete ennyire lassan fog teljesülni? Mert a weblapra kb. 3 évet vártunk...

 

Tisztelt Kérdező!

Örülök, hogy tetszik a kupperandras.hu, de arra is szeretném megkérni, ha bármi kritikai észrevétele van, tegye meg azt is, akár itt, akár a honlapomon.

 


Kérdező: Kovács István
Most 20:18 a testület állása? vagy a költségvetés elfogadása csak véletlen volt?

 

Tisztelt Kovács István!

Véletlenek (és boszorkányok) márpedig nincsenek. Aki egyszer a-t mond, másszor b-t, attól nem kérdezzük, hogy holnap mire gondol. Nem tudjuk, hogy mikor lesz 19-19. És nem tudjuk, mikor lesz 18-20...

 


Kérdező: fekete
Elindult az indexen egy fekete- fehér blog, ami a kerület vezetését járatja le. Az önök keze benne van? Vagy véletlen pont a költségvetés elfogadása után valaki csinált egy ilyet, önöktől függetlenül.
Ha független a fidesztől, egyetért vele, hogy ilyen módszerekkel járatják le Újbuda választott vezetését?

 

Az én kezem nincsen benne, én a véleményemet mindig névvel vállalom föl. Ha valósak a tények, és azzal szembesíti valaki a vezetőket, az nem lejáratás. A stílus megítélése pedig sok esetben politikai hovatartozás kérdése.


Kérdező: hazug
NE hazudj...

 

Kicsit bővebben?

 


Kérdező: Váczi János
Tisztelt Képviselő Úr!

Úgy hallottam, hogy nagy kutyabarát, és Önnek is van egy kutyája. Tud-e valamit tenni ellenzéki vezetőként a nem kutyásokért is. Rengeteg a kutyapiszok az utcákon, a kedves kutyasétáltatók nem szedik fel maguk után a négylábú végtermékeit. A buszon, villamoson számomra félelmetes vérebek szájkosár nélkül utaznak - sajnos én nagyon félek tőlük. Továbbá, mivel magam is bérházban élek, sokszor félve megyek fel az emeletre, mert a lépcsőházban több kutyás is lakik, akik elengedik kedvenceiket, az elég nagy pitbulszerű kutyáikat. Mit lehet ez ellen tenni?
Tisztelettel
Váczi János

 

Tisztelt Váczi János!

A kutyatartás kultúrája is sajnos lassan fejlődik. Örömmel tapasztalom, hogy egyre többen szedik fel kutyáik után a piszkot. Én azzal mutatok példát, hogy én is összeszedem a kutyagumit, és mindig ügyelek arra, hogy kutyám senkit ne riasszon meg. Sajnos a kisebb lakóközösségekben az egymásra való odafigyelés még nem érte el a megfelelő szintet. Fontos a példamutatás. Olyan rendeleteket meg nem érdemes hozni, amelyeket sem ellenőrizni, sem betartatnni nem lehet.

 


Kérdező: Kocsis Adrienne
Kedves Kupper Úr!

Blogbejegyzései túlnyomó részben a politikáról szólnak. Hát a magánélet?

Kocsis Adrienne

 

Kedves Adrienne!
Meglehetősen zárkózott vagyok, a családom pedig nem szereti azt a nyilvánosságot, amitől én azonban nem zárkózhatom el. Hála Istennek, Drake-et ez nem zavarja :)

 


Kérdező: Hadházi László
Tisztelt Kupper András!

Az új frakcióval (Városszépítő Egyesület) milyen a Fidesz és a KDNP viszonya?

Hadházi

 

Tisztelt Hadházi László!
Előzetes információim szerint az új frakció felbomlását a csütörtöki testületi ülésen fogják bejelenteni.

 


Kérdező: Molnár Benedek
Kedves András!

Láttam a honlapját és gratulálok hozzá, nagyon profi munka. Rengeteget dolgozik, van ideje zongorázni?

 

Kedves Benedek!
Sajnos kevés. Remélem én is hiányzom a zene Mozartjának :)

 


Kérdező: Sőt Sarolta
Kedves Képviselő Úr!

Általában a kerület vezetőinek a munkáját szokás értékelni, pedig legalább ennyire érdekes az, hogyan működik a kerületi ellenzék. Ön szerint ebben a ciklusban eddig mennyire voltak eredményesek?

Sőt Sarolta

 

Kedves Sarolta!

Úgy érzem, a Fidesz frakció tagjai mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél hatékonyabban képviseljék a rájuk, de nem csak a rájuk szavazó kerületi polgárok érdekeit. Tevékenységünk mérlegét vonják meg Önök 2010-ben.

 


Kérdező: Spori
Tisztelt Képviselő Úr!
Hogyan látja Újbuda sportéletét? Tömegsport és versenysport helyzetét? Kérem, értékelje.

 

Tisztelt Kérdező!

Szívesen támogatom a tömegsport fejlesztésére tett javaslatokat, és kevésbé érzem fontosnak a versenysport kerületi szintű támogatását, elsősorban a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet miatt. Azt szeretném elérni, hogy minél többen, lakóhelyükhöz minél közelebb és minél olcsóbban juthassanak sportolási lehetőséghez.


Köszönöm a kérdéseiket. Néhány hét múlva ismét találkozunk, addigis várom Önöket a www.kupperandras.hu weblapomon. Viszontlátásra!