Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 13. szombat, Ida

Online Párbeszéd - Kupper András 2008-06-17

Kupper András, Fidesz frakcióvezető Párbeszéd a polgárokkal 2008-06-17 14:00 - 15:30

Téma:

Kérdezze Kupper Andrást, válaszol.


Kupper András köszönti Önt, és várja a kérdését. Fontos, hogy elmondja a véleményét. A párbeszéd lényege, hogy Önök is megszólaljanak!


Kérdező: Trala
Tisztelt Kupper Úr!

igaz-e az, hogy Önök megegyezési tárgyalásokat folytatnak a polgármesterrel?Ha igen, mennyi az esélye, hogy fognak tudni együtt dolgozni? Hiszen patt helyzet alakult ki, ugye?

 

Tisztelt Trala!

A patthelyzetet - annak érdekében , hogy a kerület működjön, szabályozni kell. Ha a testület döntésképtelen, leállhatnak az iskolák, az intézmények, a fejlesztések. Ezért az ellenzéki 19 fő ugyanazokat a jogosítványokat kéri, amilyen jogosítványok a koalíciós 19 szavazatot megilletik. Ha ezt megkapjuk : résztvehetünk a döntések előkészítésésben, felelősséget vállalhtunk a döntések végrehajtásáért, irányíthajuk a testületeket (bizottságok, alapítványok, felügyelőbizottságok), akkor van értelme annak, hogy felelősséget vállaljunk a kerületi önkormányzat munkájáért.

 


Kérdező: A jobb
Kedves frakcióvezető Úr!

Akar-e Ön előrehozott választást itt a kerületben? Ha igen, akar-e Ön polgármester lenni?

 

Tisztelt " A Jobb" !
A hatalmi pozíciók csak olyankor érdekesek, amikor azokat a döntéseket akarjuk meghozni, amelyeket máskülönben nem tudunk elérni. Ha a 19-19-es helyzetből minden olyan határozatot , ami szerintünk a kerület érdekét szolgálja keresztül tudunk vinni, akár el is tekinthetnénk az időközi választástól. Ha azonban ez nem sikerül , nyilvánvalóan abban leszünk éredekeltek, hogy ezt minden lehetséges módon elősegítsük. Polgármester-jelöltnek pedig annak kell lennie, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy a kerület érdékeit szolgáló javaslatainkkal , sikeresen tud szerepelni a választásokon.

 


Kérdező: Varga Józsefné
Tisztelt Kupper úr!

Ha jól tudom, csütörtökön tartják a nyári szüntet előtti utolsó testületi ülést. Mit vár Ön ettől?

 

Tisztelt Varga Józsefné!
Azt feltételezem, hogy nem ez lesz az utolsó ülés , de nyilván csak azok a napirendek fognak "átmenni" , amelyek teljes konszenzust élveznek. Ezt jelenti a 19-19-es helyzet. Szerintem ez jó.

 


Kérdező: Zuboly
Érdeklődni szeretnék történt-e valami a Zöld Pardonnal kapcsolatban? Hallottam, hogy többek a bezárását követelik a környéken található szabadtéri szórakozóhelyeknek. Gondolom kompromisszumok megkötése nélkül nem lehetséges a hasonló szórakozóhelyek (Rio, A38, ZP, stb.) működése. Melyek a legújabb fejlemények az ügyben?

 

Tisztelt Zuboly!

A Rio és a ZP - jelen információim szerint - jogszerűtlenül használja és zárja el a kerülettől a közparkok egy részét. Ráadásul mindezekért évek óta nem fizet közterület használati díjat. Becslések szerint az Önkormányzat milliárdos nagyságrendben esett el bevételektől. Mindezt csak tetézi az , hogy ezen "intézmények" működése a helyben lakók felháborodásával jár együtt. Az Önkormányzatnak elemi érdeke, hogy az elmaradt és jogos bevételeit behajtsa, és kötelessége , hogy a lakosság érdekeit képviselje. Az ügyben vizsgálóbizottság felállítását fogom javasolni és nem fogom támogatni, hogy ezek a létesítmények a jövőben a helyi lakosság akarata ellenére jelen formájukban működhessenek.

 


Kérdező: Lágymányosi mindentudó
Kedves Kupper András!

Most minden attól hangos, hogy a Zöld Pardon meg a Rio pénzelte a mostani vezetést. De azért, ha jól emlékszem, az Önök egyik akkori alpolgármestere Balázs Piri László is benne volt a dologban. Mármint az engedély kiadásában. Akkor most ki is húzott hasznot ebből a szórakozóhelyből?

 

Tisztelt "Lágymányosi mindentudó! "
Eddig nem jutott el hozzám olyan információ, hogy bármilyen vonatkozásban bármely fidesz politikus érintett lenne az ügyben . Az alpolgármesterek nem szavaznak ilyen tipusú ügyekben, hanem különböző testületek döntéseit hajtják végre. Fideszes politikussal kapcsolatban olyan típusú vád, amelyet Molnár Gyulával kapcsolatban megfogalmaztak, nem jelent meg. 2001-ben , amikor a testület a ZP ügyét tárgyalta, én azt nem szavaztam meg.

 


Kérdező: V. Beáta
Tisztelt Képviselő úr!
Szeretném megkérdezni, hogy a hosszú és bizonyára igen kimerítő hónapok után megy-e valahova nyaralni, pihenni a családjával?
Munkájához sok erőt, és jó egészséget kívánok!
Bea

 

Kedves Bea!
Köszönöm jókívánságait, a nyaram nagyobb részét idehaza töltöm, 10 napra fogom csak elhagyni a "hazai közéletet", amikor Angliába megyek egy nemzetközi munkakutya csapat-versenyre, Magyarország színeiben.

 


Kérdező: Gertrúd (Trudy)
Ön szerint szabad csókolózni az első randin?


Kedves Gertrúd (Trudy)!
Partnere , helyszíne és szándéka válogatja ( sok sikert ! ). Egyébként szabad és nagyon jó.

 


Kérdező: István
Egy személyes kérdés: nézi-e a foci EB-t, és ha igen, melyik csapatnak szurkol?

Kedves István!
Szoktam követni az EB-t, a bajnokságokat és folyamatosan alakítom ki, hogy kit tartok jónak. A mai rangadón az olaszoknak fogok szurkolni, mert szerintem jobbak, mint amit az előző mérkőzésen produkáltak és egyébként meg a franciákat nem szeretjük ...

 


Kérdező: Csili
Csak gratulálni szeretnék ahhoz, hogy a Budai Klub Galériában az utóbbi időben ilyen színvonalas műsorokat szerveznek. Nem tudom kinek az érdeme, de már a hely is gyönyörű, a kiállításokról és beszélgetésekről pedig ne is beszéljünk. Csak egy kérdésem lenne. Nem lehetne mindenhova meghívót küldeni? Mert sokszor direkt kerülőt kell tennem, hogy lássam mikor milyen program lesz.

Előre is köszönöm válaszát és sok sikert kívánok a munkájához!

Csili

 

Kedves Csili!
Az összes lehetséges nyilvános helyen meghirdetjük rendezvényeinket, de ha elküldi e-mail címét a fidesz11@fidesz.hu - ra ,ezentúl mindig kap közvetlen értesítést is. A dicséret egyébként Jankó István elnök urat és Horváthné Fejes Ágnes alelnökasszonyt illeti. A nevükben is köszönjük.

 


Kérdező: Bosszús
Kupper Úr!

Talán most eljött az idő, hogy válaszoljon. Legyenszíves mondja el, mi köze van magának a parkolási társasághoz?

 

Tisztelt "Bosszús"!
Semmi. A cég tulajdonosi struktúrájában szereplő Kupper András a nagybátyám. Nem fogom letagadni, de az ő üzleti ügyeihez semmi közöm nincsen. Ugye Önön sem lehet számonkérni tágabb rokonsága minden tagjának üzleti és személyes ügyeit ?

 


Kérdező: Leitibi
Engem csak az érdekel, hogy mikor váltják már le az OV-t?
Komolyan mondom, már réges rég önökre szavaztam volna, ha nem ő lenne a vezető. Tudnak ez ellen tenni valamit?

 

Tisztelt "Leitibi"!
Ez most ki ? Az Országos Választási bizottság: Rytkó Emília vagy Szigeti Péter? Esetleg a Fidesz Országos Választmányának elnöke : Kövér László? Vagy netalán Orbán Viktorra gondol? Demokráciában minden személyi döntést a jogosítvánnyal rendelkező testületek többségi szavazása hoz meg. Önnek bármely személy felől joga van dönteni, a megfelelő testület tagjaként.

 


Kérdező: kiváncsi lágymányosi
Tisztelt Kupper András Úr!

Információ láttak napvilágot arra vonatkozóan, hogy a Zöldpardon és a Rio a bérleti szerződéseikben meghatározottnál négyszer nagyobb területet használ, felépítményeikre építési engedéllyel nem rendelkeznek.

Kérem tájékoztasson minket arról, hogy

-miért nem tett eddig semmit az Önkormányzat a Rio és a Zöldpardon vonatkozásában feltárt törvénytelenségek felszámolása, valamint az elmaradt bérleti díjak behajtása érdekében

-Ön szerint hogy fordulhatott elő az, hogy 7 éven át senkinek nem szúrtak szemet a sajtóban mostanában nyilvánosságra hozott állapotok

-Ön szerint milyen kerületi érdekek igazolták a Zöldpardon és a Rio bérleti szerződéseinek folyamatos meghosszabbítását, a szerződéses ciklusok közepén

-mit várhatunk a Fidesztől fentiek vonatkozásában

Köszönettel,

Lágymámyosiak

 

Tisztelt Lágymányosiak!
Nyilván mi is hibásak vagyunk abban, hogy ezeket a visszaéléseket nem vettük észre. Most arra készülünk, hogy az összes közterület használati szerződést bekérjük a hivataltól és ezeket ellenőrizzük. Azt nyilván ön is megérti, hogy nem "léphetjük le" az összes vendéglátó teraszt, hogy a valóságban hány négyzetmétert foglalnak el. Nem ellenőrizhetjük személyesen minden egyes szerződés betartását. A polgármesterrel ma sorra kerülő egyeztetésen éppen azt várjuk, hogy Molnár Gyula bemutassa ,milyen intézkedéseket tett az ügyben, melyekre a múlt héten felkértük. A csütörtöki testületi ülésen pedig vizsgálóbizottságot szeretnénk felállítani a két terasz ügyében napvilágra került problémák tisztázására. Reméljük, hogy a vizsgálatok nyomán az Ön által feltett kérdések valamennyiére megnyugtató választ fogunk tudni végre adni.

 


Kérdező: Hajrá Magyarország!
Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Kíváncsi lennék arra, hogy milyen a kapcsoltuk a kerületi MDF-fel? Mert azt látjuk, hogy Fodor Vince baloldalra húz, de mi a helyzet a többiekkel?

 

Tisztelt "Hajrá Magyarország !"
Azt gondolom, hogy minden pártban sok jóhiszemű, jó érzésű, tisztességes tag végzi a maga feladatát. A képviselő-testületben azonban csak Fodor Vincének van szavazati joga. Amikor az MDF-fel tárgyalunk, nekünk nyilván ennek a szavazatnak a sorsáról kell véleményt alkotnunk, de ezt a véleményünket is elsősorban képviselt ügyek és nem a szavazatot leadó személy párttagsága határozza meg.

 


Kérdező: Kovács Elemér
Tisztelt Kupper Úr!

Úgy látom, ahogyan az országos politikában, itt a kerületben is az ellehetetlenítés és a káosz keltés a céljuk. Tudjuk, hogy Molnár Gyula is követett már el hibákat, de Újbuda lendületes fejlődése és a példamutatóan jól működő kerület mégiscsak a jelenlegi vezetés munkájához köthető. Megéri rövidtávú politikai érdekek miatt felborítani ezt a rendet?

 

Tisztelt Kovács Elemér !
A példamutatóan jól működő kerületben "elsinkófálták" az Öböl ingatlanjait, az MSZP érdekeltségi köreibe tartozó Leisztinger Tamásnak, két nyilvános szórakozóhely milliárdos nagyságrenddel rövidítette meg az Önkormányzat kasszáját, és sorolhatnánk még azokat a visszásságokat, amelyek azt bizonyítják, hogy sajnos a kerület nem "példásan" fejlődő kerület. Ha az ellenzék gyakorolhatná ellenőrzési jogosítványait , információk közelébe és döntés előkészítői helyzetbe jutahatna, akkor ezen problémák számát jelentősen lehetne csökkenteni. Nekünk az a célunk, hogy a kerület minél többünk megelégedésére fejlődjön, ne csak kevesek javát és érdekeit szolgálja.

 


Kérdező: kendeffy
Kedves Kupper úr!

A jelenlegi országos megosztottságban érdekes lenne egy ön által is emlegetett megfelelő helyi kompromisszum, amely igazi számarányának megfelelő hatalmat adna az ellenzéknek.

Ön az eddigi tárgyalásai alapján lát erre esélyt?

 

Tisztelt "kendeffy"!
Még fontos tárgyalások előtt állunk, és ma nem fogalmazhatok másképp, minthogy ezt az esélyt nem zárom ki. Optimistán tekintek a jövő felé.

 


Kérdező: Vesszen Trianon
Nem hiszem el, hogy vannak, akik ilyen kérdéseket írnak, mint hogy mi legyen a randin!

Én a képviselő úr helyében kikérném magamnak, hogy poénkodás tárgyává teszik ki.

Egyébként a magam részéről sérelmezem, hogy a Fidesz Újbudán nem emlékezett meg Trianonról. Hisz ez a gyász napja hazánkban. A baloldaltól nem vártunk többet, de Önöktől igen.

 

Tisztelt "Vesszen Trianon"!
A Fidesz kerületi elnöke koszorút helyezett el a megemlékezés napján.
Én nem osztályozhatom a kérdéseket és kötelességem bármilyen megkeresést komolyan venni. Egyébként nekem is vannak nemcsak politikai jellegű problémáim (néha én is kérek tanácsot). Orvosként a betegágy mellett megtapasztaltam, hogy sosem csak a betegséget kell kezelni, hanem minden személyes problémát is. Legyen szó papról, orvosról, vagy akár politikusról,- bármilyen problémával keresnek meg , megpróbálunk választ találni a felvetődő emberi problémákra.

 


Kérdező: Répási Zoltán
Mi lesz akkor, ha nem értenek egyet Molnár Gyulával? Meddig feszíthető ez a helyzet?

 

Tisztelt Répási Zoltán !
A 19-19 kompromisszum kényszert jelent. A mi 19 szavaztunk nélkül semmit nem lehet keresztül vinni. Sarkosan fogalmazva akár azt is mondhatnánk , hogy a kerületnek nincs ellenzéke , hanem két egyenrangú tábor képviseli a kerület egészének érdekeit. Amelyik ki akarja kerülni a másikat , az kudarcra van ítélve.


Kérdező: Sacica
Kedves Kupper Úr!

Én személy szerint megértem a cselekedetüket. Biztosan elegük van a jelenlegi vezetésből. De nem lehetne ezt másképp megoldani? Úgy hallottam, hogy van olyan iskola, ahol szeptemberben már nem tudják kifizetni a pedagógusok bérét azért, mert Önök nem szavazták meg azt.

 

Tisztelt "Sacica!"
A kerületnek érvényes költségvetése van a2008-as évre. Ez azt jelenti, hogy minden intézményünk működése biztosított. Az, hogy nem tudnak fizetni, csak akkor fordulhat elő, ha valakik a rendelkezésre álló forrásokkal nem jól gazdálkodtak.


Kérdező: kendeffy
Kupper Úr!

Mi a helyzet a Kopaszi-gát körüli ügyben?

 

Tisztelt "kendeffy!"
Az ügyészségi feljelentés nyomán elindult egy nyomozás , de azt, hogy a vizsgálat hol tart, nem tudom.

 


Kérdező: Drukker
Csak annyit akartam mondani, hogy mindent nagyon jól csinálnak! Csak így tovább! Végre lépnek valamit! Szurkolok önöknek!

 

Tisztelt "Drukker"!
Köszönjük a támogatását , jól esik a pozitív visszajelzés.

 


Kérdező: Rosza
Kedves Andris!

Ka Ön nem lenne fideszes, akkor kire szavazna a következő választáson?

 

Tisztelt "Rosza"!
A rendszerváltáskor a Fideszbe léptem be, nem tudnám elképzelni a helyemet máshol. De mindenkinek azt tudom tanácsolni - pártállástól függetlenül -, hogy szavazzon arra, akitől az ígéretek betartását leghitelesebben remélheti.

 


Kérdező: Polifan
Az oldal két hétig szünetel. Türelmüket köszönjük!

Ismerős? Másfél éve. A 6 hete az online fogadón azt válaszolta, hogy még két hét. Ennyit az Ön válaszairól... A többi választ is igy fogjuk kezelni!

 

Tisztelt "Polifan!"
Megbíztam egy céget, hogy készítsenek el egy professzionális honlapot - amely nemcsak egyszerű blog. A cégről azonban időközben kiderült, hogy MSZP közeli vállalakozás. Innentől kezdve minden érthető, talán az Ön számára is ...Igaz, hogy ez a cég nem azonos azzal, amelyik a kormányszóvivő új honlapját készíti, sok millió közpénzből.

 


Kérdező: SOS
KEDVES KUPPER ÚR!

UGYE MÉG NEM MARADTAM LE? ARRA LENNÉK KÍVÁNCSI, HOGY MIKOR ÉS HOL LEHET ÖNNEL SZEMÉLYESEN IS BESZÉLNI? NAGYON FONTOS LENNE. HOL VAN FOGADÓÓRÁJA?

 

Tisztelt "SOS"!
Egyeztessünk időpontot a kupper.andras@fidesz.hu e mail címen keresztül.