Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Levelek a szerdára tervezett vitáról

Az Újbuda Média szerkesztősége ( Újbuda újság, ÚjbudaTV és a www.ujbuda.hu) február 27., szerdára kerületünk két országgyűlési képviselőjét kérte fel az egészségügyről, a népszavazást megelőzően, azok kérdéseivel kapcsolatosan arra, hogy álláspontjaikat ismertessék. Józsa István levélben tájékoztatta szerkesztőségünket váratlanul bekövetkező hivatalos programjáról, Kupper András pedig nyílt levél közzétételét kérte szerkesztőségünktől.

Józsa Istán országgyűlési képviselő levele a főszerkesztőnek:

Tisztelt Főszerkesztő Asszony !

Mint azt már korábban jeleztem, köszönettel vettem megkeresésüket a szerdára tervezett, Kupper András képviselő társammal az egészségügyről folytatandó beszélgetésre.

Jó lehetőséget láttam a kerületi média nyilvánosságát felhasználva az egészségüggyel kapcsolatos vélemények megismertetésére.

Előzetes szándékommal ellentétben azonban a 27-i beszélgetésen nem tudok részt venni, ugyanis a miniszterelnök úr megbízásából február 28-án a kazah miniszterelnökkel találkozom Astanában.

Tudom, hogy a kerületi képviselők jelenléte nehezen pótolható mégis kérem főszerkesztő asszonyt, mint szervezőt, fogadja el, hogy képviseletemben és az MSZP egészségügyi munkacsoportjának képviseletében Tukacs István országgyűlési képviselőtársam vegyen részt a beszélgetésen.

Ezúton is elnézést kérek minden érdeklődőtől, azonban a vita szakmai részét tekintve biztosan nem éri veszteség az érdeklődőket, hiszen képviselőtársam elismert szakértője az egészségügyi reformnak.

Köszönettel,
Józsa Istán
országgyűlési képviselőNyílt levél Józsa István képviselő úrnak:

Az Újbuda Média szerkesztősége felajánlotta, hogy megszervez egy nyilvános beszélgetést a népszavazás kérdéseiről Józsa István (MSZP) és közöttem (Kupper András, Fidesz). A meghívást örömmel fogadtam, gondoltam így mindkettőnknek lehetősége nyílik álláspontunk megismertetésére, indokolására és egy vitában történő megvédésére.

Józsa István két nappal a rendezvény előtt felhívott, és bejelentette, hogy egy váratlan kazahsztáni hivatalos út miatt nem tud jelen lenni a fórumon, és maga helyett egy szabolcsi képviselőtársát küldi el a vitára.
Tisztelt Képviselőtársam!

Önnek nem velem kell vitatkoznia, hanem saját választóit kell tájékoztatnia saját álláspontjáról tandíj, vizitdíj és kórházi napidíj ügyében. Nem én vagyok kíváncsi a véleményére - azt már ismerem a Parlamentből, hanem azok, akik azt várják, hogy a választott képviselőik valóban a választóik érdekeit képviseljék. Ebben a vitában Önt nem helyettesítheti egy vidéki képviselő.

Természetesen nagy megértéssel vagyok munkája és elfoglaltsága iránt. Tudomásul veszem, hogy Kazahsztánban is vannak fontos, még a népszavazás előtt elintézendő ügyek.

A szerdai beszélgetésen azonban Önt csak olyan országgyűlési képviselő helyettesítheti, akit a választókerület lakossága megválasztott. A vitára tehát csak Ön, vagy a szintén országgyűlési képviselő Molnár Gyula jöhet el. Ellenkező esetben a beszélgetés csak köztem és a választók között fog létrejönni.

Kérem, döntse el, tudja-e Magyarországot Önön kívül más képviselni Kazahsztánban? Nem tartozik-e elszámolással, magyarázattal álláspontja és szavazata ügyében választói felé?

Bízva abban, hogy szerda este lehetőségünk lesz higgadt vitában ütköztetni érveinket, várom tisztelettel este hatkor a Gazdagréti Közösségi Házban.

Én ott leszek.

Kupper András
országgyűlési képviselő

ÚJBUDA MÉDIA (2008. 02. 26.)