Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

Közéleti est

Magyarfalu sorsa mindenki számára fontos.

A Budai Klub Galéria legutóbbi Közéleti estjének meghívott vendége Soltész Miklós, országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP szociális kabinetjének vezetője volt. A politikust az egészségügy, illetve a szociális ügy helyzetéről kérdezték a megjelentek.

Az országgyűlési képviselő a hazai segélyezés kérdését emelte ki a beszélgetés során. Úgy látja, hogy sok család arra az életformára rendezkedtek be, hogy az állami támogatásból tartja fenn magát és ez a mentalitás a gyermekekben is kialakul, öröklődik. Ezen úgy lehetne változtatni,- tette hozzá a politikus - hogyha feltételekhez kötnénk a segélyek kiosztását.

A szociális kérdéseken belül a hajléktalanok, a cigányság, valamint a határontúli magyarok helyzetét taglalta a politikus. Mint mondja, a legtöbb problémára az oktatás lenne a megoldás.

A csángó falvak, azon belül is főleg Magyarfalu támogatása a szívügye az országgyűlési képviselőnek. Kezdeményezésükre néhány éve csángó településeken működik az a program, amelynek keretében magyar tanítók oktatják a helybeli gyerekeket, anyaországi támogatással.

Ennek a programnak még Deák András volt a szülőatyja. A politikus halála után vettem vállamra az ügyet, hiszen számomra is nagyon fontos a határon túli magyarság sorsa- nyilatkozta az országgyűlési képviselő.

Gigi - Újbuda TV (2008. 05. 13.)