Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Köszönet az adományokért

Teherautónyi iskolai felszerelés indul útnak az erdélyi Szovátára, a Marosvásárhely és Csíkszereda között fekvő település árvái számára

Köszönjük!

 

Ezúton szeretnénk megköszönni, az Ifjúsági Demokrata Fórum budapesti szervezete, valamint az Antall József Alapítvány által kezdeményezett tanszergyűjtõ akciójára való felajánlásaikat és adományaikat, amelyeknek köszönhetően egy teherautónyi iskolai felszerelés indul útnak az erdélyi Szovátára, a Marosvásárhely és Csíkszereda között fekvő település árvái számára.

Ahogy Örsi Gábor, az IDF budapesti elnöke beszámolt, az írószereket, tankönyveket, iskolatáskákat, tolltartókat, az iskolakezdést és a tanulás eredményességét megkönnyítő más eszközöket a kerületi újságokban megjelent hirdetésekre jelentkezõ budapesti lakosok ajánlották fel. Az adományt édességekkel, illetve tartós élelmiszerekkel kiegészítve juttatják el a szovátai Dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent József Otthonának megsegítésére.

A Böjte Csaba atya által életre hívott otthonban száz árva gyermek él; az intézet egzisztenciális segítséget nyújt a környezõ falvakban élõ mintegy 400 félárva gyermek neveléséhez is.

A Szovátába szánt, egy-kétmillió forint értékűre becsülhetõ szállítmány elküldése után az IDF folytatja a gyûjtést: a tervek szerint a következõ célállomás Kárpátalja, majd a Délvidék lesz.

Köszönettel:
Somogyi Bálint Márton, IDF XI, elnök
Bajkó-Sokoray István, IDF XI, alelnök

Somogyi Bálint Márton, IDF (2007. 08. 31.)

 

Kapcsolódó cikkek:

TANSZERGYŰJTŐ AKCIÓ 2007. A SZOVÁTAI ÁRVÁK MEGSEGÍTÉSÉRE (2007. 08. 22.)

 

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.