Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

Fodor Vince állásfoglalása az Antall-szobor meggyalázásáról

A Magyar Demokrata Fórum XI. kerületi Szervezetének elnökeként sajnálkozásomat fejezem ki az utóbbi időben egy kereskedelmi televízióban, valamint az írott sajtó egy részében tapasztalható, a Magyar Köztársaság újkori történelmének egyik legkiemelkedőbb politikai személyiségét, Antall József miniszterelnök személyét lejáratni szándékozó próbálkozásokat.

Megdöbbenésemet fejezem ki azzal összefüggésben, hogy immár sokadszor - de feltehetően most nem véletlenül a sajtóbeli támadásokhoz köthetően - meggyalázták a Miniszterelnök Budapest, I. kerületében található mellszobrát.

Az említett esetek azért váltották ki bennem a fenti reakciókat, mert a néhai Miniszterelnök a mi kerületi szervezetünknek volt haláláig tagja, özvegye a mai napig szervezetünk tagja, a kereskedelmi televízió tulajdonosa pedig szintén kerületi szervezetünk tagja volt.

Szomorú, hogy a néhai Miniszterelnök halála után 14 évvel történik ez meg. Úgy vélem, sokak nevében fejezem ki a történtek miatt tiltakozásomat.

Fodor Vince, MDF XI. ker. Szervezet Elnöke (2007. 09. 10.)

 

Kapcsolódó cikkek:

Gyalázat az I. kerületben - Vörös festékkel öntötték le Antall József szobrát (2007. 09. 06.)

 

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.