Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

A kerület erőssége lakóiban rejlik

Békés körülmények között, biztonságban

- Mit tart a 15. választókerület erősségének és miben látja a problémákat? 


A választókerület erőssége lakóiban rejlik, békés, nyugodt emberek élnek itt. A politikának arra kell ügyelnie, hogy a körülmények színvonala ne romoljon, hanem javuljon. Az elszegényedés az itt élők hétköznapjait is megnehezíti. Leginkább az időseket érinti az egészségügy átalakítása, ők fizetik a legtöbb vizitdíjat, pedig tőlük vonták le életük során a legtöbb adót és járulékot. 

- Mit tartana legsürgősebb feladatának, ha bejutna az Országgyűlésbe? 


Önálló indítványban fogom javasolni, hogy a metróépítkezés környékén lévő ingatlanok tulajdonosai legalább 25 évig azonnali és feltétlen kártalanítást kapjanak az építtetőtől, ha a lakásukban - a metró építésével vagy üzemeltetésével kapcsolatba hozható - kár keletkezik. Szintén törvénymódosítást fogok javasolni, hogy a gyermeknevelési ellátásban részesülőknek a tanuló és nyugdíjas bérlethez hasonló kedvezményeket biztosítson az állam a tömegközlekedésben. 

- Nem túl fiatal a képviselőséghez? 


Nem hiszem, hogy az Országgyűlésnek csak 50 és 65 év közötti férfiakból kell állnia. Az a jó, ha az új nemzedék érdekeinek képviseletét fiatalok látják el. Egyébként az állam működését ismerő jogász vagyok, az elmúlt nyolc évben dolgoztam a versenyszférában, egyházi intézménynél, közintézménynél. 

- Ingyenes jogsegélyszolgálatot szervezett kollégáival és barátaival… 


A legtöbben munkajogi kérdésekkel és szavatossági igények érvényesítésével kapcsolatban kerestek meg. Rengetegen vannak, akikkel szemben munkáltatójuk kihasználja erőfölényét, és a munkavállalók nem tudják, hogy a törvények milyen sok helyen nyújtanak számukra kedvezményeket a bírósági eljárásokban. 

- Melyik a legkedvesebb hely önnek Újbudán? 


A Tranzit az egyik kedvenc helyünk a barátaimmal. A Bartók Béla úti cserkészotthon és az egyik Fehérvári úti söröző is sok emléket őriz, és egy hétvégi délután mindig kellemes séta a Gellérthegy bejárása.

gp, - Újbuda ÚJSÁG (2008. 01. 23.)

 

Kapcsolódó linkek:

 

 

dr. Rétvári Bence bemutatkozása

 

dr. Rétvári Bence weboldala

 

dr. Rétvári Bence videóüzenete