Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Polgárőrök a zebráknál

A gyermekek biztonságos átkelését segítik az iskolák előtti zebráknál.Az "iskola rendőre" elnevezésű program keretében az Ózon-Pajzs Polgárőrség tagjai több iskolánál felhívják az autósok figyelmét a gyalogátkelőhelyekre.

A rendőrök és közterület-felügyelők mellett a polgárőrök is segítik az iskolások biztonságos átkelését a zebrákon Újbudán. Az iskola rendőre elnevezésű program keretében az Ózon-Pajzs Polgárőrség tagjai szeptember 3-28-ig a Don Bosco Általános Iskolánál, a Teleki Blanka Általános Iskolánál, valamint az Őrmezei Általános Iskolánál lévő gyalogátkelőhelyeken reggel 7-8, valamint 13-14 óráig hívják fel az autósok figyelmét a kötelező elsőbbségadásra, egyben elősegítik a gyermekek tudatos közlekedési magatartásának kialakulását.

Az elmúlt évben az országban 12 gyermek vesztette életét közúti balesetben. Ez az szám az idei év első hónapjában már 18: utasként 12, kerékpározva 2, gyalogosként 4 gyerek halt meg.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.