Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Polgárőrgyűlés

A Sashegy Polgárőr Egyesület évértékelő állománygyűlést tartott a Hauszmann Alajos utcai Sportétteremben. A szervezet vezetője, Klimstein László arról számolt be, a tavalyi év nehézségei ellenére létszámukat és a polgárőrök iskolai végzettségét tekintve nemcsak budapesti, de országos szinten is előkelő helyet foglalnak el.

Az eseményen a kerületi rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek, akik a polgárőrök legszorosabb munkatársaiként számoltak be az idei év kihívásairól. A Sashegy Polgárőr Egyesület vezetője elmondta, 2010-ben anyagi problémákkal küszködtek, de mostanra rendeződött a helyzet, az önkormányzat pedig ígéretet tett rá, hogy minden téren támogatni fogják a szervezet törekvéseit. A polgárőröknek tavaly óta nemcsak felszerelésük és munkakörülményeik javultak, de tudásukat is fejlesztették. Néhány hónapja ugyanis minden polgárőrnek vizsgán kell bizonyítania jogszabályi és gyakorlati ismereteit.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.