Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 23. péntek, Bence

Autórongálót fogtak a polgárőrök segítségével

Mindössze húsz perc, és rendőrkézen volt az a részeg fiatalember, aki a gyanú szerint egy parkoló autót rongált meg január 4-én, pénteken este  Albertfalván.

Fél tízkor érkezett a bejelentés a rendőrséghez, miszerint az Andor utca egyik parkolójában az ittas fiatalemberekből álló társaság egyik tagja nekiesett egy Peugeot-nak. A Lágymányosi Polgárőrség azonnal a helyszínre sietett, és egy tanútól kapott személyleírás, valamint távozási útvonal alapján beazonosította a társaságot. A bejelentéstől számított húsz perc múlva a Fehérvári úton sikerült a rendőrökkel közösen feltartóztatni az ittas fiatalokat. A feltételezett elkövetőt - akit a tanú is felismert - a rendőrök előállították.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.