Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Közösségi tervezés Újbudán - Kelenvölgy, Péterhegy

A szaktervezők elkészítették a forgalomtechnikai terveket Sasad-Sashegy, Kelenföld, Kelenvölgy-Péterhegy, Albertfalva, Gellérthegy városrészekre. Ezúttal Kelenvölgy és Péterhegy felülvizsgálatához kérik a lakosság észrevételeit és javaslatait.

Újbuda közútjait nap mint nap autósok tízezrei használják: itt lakók és kerületen áthaladók, az agglomerációból érkezők és itt parkolók száma is jelentősen emelkedett az elmúlt években. Számos folyamat természetes "velejárója" a kerület fejlődésének, de a természetes és épített környezeti változások hatásai nagyban befolyásolják a közlekedést: megnőtt a helyi szintű mozgások száma, emelkedett a gépjárműforgalom, valamint az abból fakadó zaj- és a légszennyezettség.

Ahhoz, hogy a kerületben élők mindennapjait ne ellehetetlenítse, hanem támogassa a közlekedés, a bekövetkezett változásokhoz igazodni szükséges. Apróbb lokális jellegű beavatkozásokkal ideiglenesen megoldhatóak ugyan a problémák, de a hatékonyabb fellépés komplexebb szemléletmódot, nagyobb terület vizsgálatát igényli. Önkormányzatunk több kerületi városrész tekintetében rendelt meg forgalomtechnikai felülvizsgálatot, melynek célja, hogy megoldást találjon az utóbbi évek közlekedési szokásaiban bekövetkezett változásokra, az ott élők problémáira, nehézségeire.

Az Önkormányzat felelősségvállalásán és elköteleződésén, valamint a forgalomtechnikai kialakításba bevont tervezők szakmai tudásán kívül elengedhetetlenül szükséges az érintett lakosság, az Önök helyismerete, igényeinek megismerése és véleménye. Éppen ezért minden egyes városrész tekintetében lakossági egyeztetésre, vitára bocsátjuk a tervezők által elkészített szakmai anyagokat. A beérkező észrevételek könnyebb kezelhetősége érdekében minden témához külön e-mail címet hozunk létre, ahová várjuk véleményüket, kérdéseiket, javaslataikat.

Tisztelt Újbudaiak!

Kérjük, éljenek ezzel a lehetőséggel, segítsék munkánkat, hogy valóban olyan változásokat tehessünk, melyek lakókörnyezetüket élhetőbbé, annak közlekedését, megközelíthetőségét jobbá tehetik.

Sasad, Sashegy, Gellérthegy városrészek után most Kelenvölgy, Péterhegy forgalomtechnikai felülvizsgálatát végezzük el. Kérjük, az alábbi kérdések megválaszolásával segítsék munkánkat, vegyenek részt Önök is a fejlesztésben!

Budapest XI. kerület, Kelenvölgy, Péterhegy városrészek forgalomtechnikai felülvizsgálatának problématérképéhez kapcsolódó kérdések

 1. Támogatná-e a Kápolna út lakó-pihenő övezetbe vonását?
 2. Támogatná-e a Kapolcs utca megnyitását a Balatoni út felé?
 3. Egyetért-e Ön a Hetény utca egyirányúsításával? Ha igen, Ön szerint melyik irányba legyen egyirányú?
 4. Ön szerint a Péterhegyi út - Ringló utca csomópontban tervezett gyalogos-átkelőhely vagy a Péterhegyi út - Torma utca csomópontban tervezett gyalogos-átkelőhely megvalósítása fontosabb, sürgősebb?
 5. Ön szerint van olyan utca a területen, ahol rendezni kellene a parkolást? Ha igen, melyik utca, és hogyan rendezné a parkolást?
 6. Egyirányúsítaná-e a Madaras utcát a Hajtány sor – Solt utca között? Ha igen, melyik irányba tenné?
 7. Egyirányúsítaná-e a Június utcát az Olajfa utca – Torma utca között? Ha igen, melyik irányba tenné?
 8. Egyirányúsítaná-e a Túrkeve utcát a Torma utca – Olajfa utca között? Ha igen, melyik irányba tenné?
 9. Egyirányúsítaná-e a Citera utcát a Olajfa utca – Torma utca között? Ha igen, melyik irányba tenné?
 10. Egyirányúsítaná-e a Zsurló utcát a Hunyadi Mátyás út – Kővirág sor között? Ha igen, melyik irányba tenné?
 11. Egyirányúsítaná-e az Adács utcát a Kővirág sor – Hunyadi Mátyás út között? Ha igen, melyik irányba tenné?

Az egyeztetésre a véleményeket 2021. október 11-ig várjuk a kelenvolgy.forgalomtechnika@ujbuda.hu e-mail címre.


Budapest XI. forgalomcsillapítás (általános)

Kapolcs utcai tömb forgalmi felülvizsgálat

XI. Kelenvölgy, felülvizsgálat, átnézeti problématérkép

XI. Kelenvölgy, forgalomtechnikai felülvizsgálat