Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. csütörtök, Hedvig

Megújult a Baranyai téri játszótér

Az Október Huszonharmadika utca mögötti Baranyai tér a zsúfolt városközponthoz közel helyezkedik el, mégis elszeparált, csendes lakókörnyezetet biztosít az ott élőknek. Valószínűleg ezért is olyan közkedvelt a tér legnagyobb játszóterem amelyet most az önkormányzat teljes egészében felújított.

Gyorgyevics Miklós, a felújítási projektet végigkísérő önkormányzati képviselő elmondta, a 60-as években épült játszóteret 2003-ban EU-szabványos játékokkal látták el, de komolyabb felújításra még soha nem került sor a területen. A több mint 9000 nm-es játszótéren a húszmilliós beruházás keretében új hintákat, és padokat helyeztek el, megújult a homokozó, növelték a zöld felületeket, valamint kavicsos utcácskákat, füves dombokat alakítottak ki.

LEGFRISSEBB
×

Az Újbudai robotok menetelése III. rész  

Három részes sorozatunk utolsó részében folytatjuk az újbudai robotprogramozó csapatok bemutatását. Előzetesként csak annyit, hogy most kiderül az, hogy nem csak a fiúk tudnak labdába rúgni ebben a “sportban”. Sőt. A riportokat Both Samu, 12 éves diák készítette.