Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. szerda, Gál

Zöld Teadélutánnal a környezetvédelemért!

Második állomásához érkezett az újbudai Teadélután, ahol a Környezetvédelem Világnapja alkalmából ezúttal a környezettudatos életmódról, a passzívház pozitívumairól és az energiatakarékosságról hallhattak előadásokat az érdeklődők.

Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő a Pajti Pékség által készített finom falatokkal, süteményekkel és egy-egy csésze teával fogadta a kerületi lakosokat június 5-én a Fonó Budai Zeneház előadótermében. A rendezvény fő célja a környezeti problémák felvázolásán túl a megoldások megteremtése volt.

 

Holdampf Gyula okleveles erdőmérnök "Erdészet és közjó" című előadását követően, Debreczy Zoltán az energiatakarékosságról és a passzívház pozitívumairól tartott prezentációt. Toldi Tamás referens a 60+ program nyári lehetőségeit, terveit ismertette a megjelent nyugdíjasokkal, akik idén izgalmas túrákon, kirándulásokon és hasznos tanfolyamokon, foglalkozásokon vehetnek részt.

 

Az eseményen részt vett Hoffmann Tamás polgármester is, aki arra kért minden meghívottat, hogy ha lehet, autó helyett inkább biciklivel közlekedjenek és óvják a környezetüket. - Különösen örülök ennek az eseménynek, nagyon fontos, hogy foglalkozzunk a környezetünkkel, hiszen mindenki egy kellemes, tiszta kerültben szeretne élni és persze az sem mindegy, hogy milyen nyomot hagyunk magunk után a Földön - nyilatkozta az Újbuda Média stábjának a kerület első embere.

 

Sz. T. (2012. 06. 05.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

Az Újbudai robotok menetelése III. rész  

Három részes sorozatunk utolsó részében folytatjuk az újbudai robotprogramozó csapatok bemutatását. Előzetesként csak annyit, hogy most kiderül az, hogy nem csak a fiúk tudnak labdába rúgni ebben a “sportban”. Sőt. A riportokat Both Samu, 12 éves diák készítette.