Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Vízvezeték-felújítási munkálatok a Bécsi úton

Augusztus 3-ától várhatóan augusztus végéig a 17-es villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek a Fővárosi Vízművek csőfelújítási munkálatai miatt. A felújítás ideje alatt hosszabb menetidőre kell számítani.

A Fővárosi Vízművek által végzett, a Bécsi út Nagyszombat utca - Zsigmond tér közötti szakaszát érintő felújítás idején villamospótló autóbuszok közlekednek majd a 17-es villamos teljes útvonalán, ezért hosszabb menetidőre kell számítani. A villamospótló buszok a Bécsi úttól egészen Újbuda-központig közlekednek, egyszerre pótolva mind a 17-es villamosokat, mind a Szent Gellért rakparti pályafelújítás miatt módosított, vagy nem közlekedő 18-as, 19-es és 41-es járatokat. A villamospótló járattal így közvetlenül, átszállás nélkül lehet utazni mindkét munkaterület mellett és a közbenső szakaszon is.

Augusztus 3-ától augusztus 31-ig "V" jelzéssel villamospótló autóbusz közlekedik a Vörösvári út (Bécsi út) és Újbuda-központ között, amelyek egyrészt pótolják a 17-es villamost, másrészt átveszik a Szent Gellért rakparti lezárás miatt járó 18-41V villamospótló feladatát is a fenti időszakban. A munkálatok várhatóan augusztus végén fejeződnek be, majd ezt követően szeptember 1-jétől indulhat meg a villamosközlekedés a 17-es villamos teljes útvonalán.

A Szent Gellért rakparti vágányépítés várhatóan szeptember közepéig tart majd, így ezen a szakaszon augusztus vége után is villamospótló busszal lehet majd utazni.