Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Visszatekintés 2012. - Sikeres október

Újbudai serdülő páros nyert a Graz-i Rock and Roll Világbajnokságon. Örkényre és a magyar fürdőkultúrára emlékeztek októberben.

Rock and Roll siker

2012-ben is magyar serdülő páros nyerte a Rock and Roll Világbajnokságot. A Király Ádám - Novák Dorottya serdülő páros nyert a szeptember 29-i ausztriai Graz-i Világbajnokságon. A két versenyző az újbudai Rock and Magic SE párosa, edzőjük Lengyel Veronika.

Abszurd flikk-flakk

Az Újbudai Kulturális Intézet Örkény jubileumi évében pályázatot írt ki egypercesekre és azok illusztrálására. A grafikai munkák díjátadójára és a könyvbemutatóra október 19-én került sor az Allee-ban.

Miniszterek gatyában

A magyar fürdőkultúra napja alkalmából október elején a Gellért Gyógyfürdőben megnyílt Pusztai Sándor úszómester korabeli fotográfiáiból kiállítás. A „Miniszterek gatyában” című fotókiállítás különlegessége, hogy a képek 80 év után kerülnek vissza oda, ahol az 1930-as években Pusztai Sándor úszómester készítette őket.

Sportállamtitkár lett Simicskó

Október óta Simicskó István, a honvédelmi tárca eddigi parlamenti államtitkára tölti be a sportért felelős államtitkári posztot az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

A hivatal zöldfala

Zöldfalat adományozott egy helyi vállalkozó Újbuda Önkormányzatának októberben. A Bocskai úti épület bejárat melleti falát mostantól a XI.-es számot mintázó növények díszitik télen-nyáron.

Évértékelés a Gyógyírnál

A Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft-ben évértékelést tartottak októberben. Dr. Kóti Tamás 2009 eleje óta vezeti az intézményt. Ezalatt a négyéves időszak alatt harminc százalékkal nőtt az ellátott betegek száma, közel 700 ezer orvos-beteg találkozó történt az intézmény keretei között. Csökkentek a hosszú várakozási idők. Beindult a diabetológia, és a gyermeknőgyógyászat, amely a tiniambulancia irányába fog a jövőben elmozdulni, alkalmazkodva az igényekhez.

Közösségi otthon épül

A Mikes Kelemen utcában lévő elvadult növényzettel és lim-lommal teli területet lelkes önkéntesek segítségével tették rendbe október 13-án. Az önkormányzat által biztosított telken ki kellett irtani az elvadult növényzetet és a hulladékokat is össze kellett szedni. A környék lakosai, a Kossuth Gyermekotthon diákjai, az Ericsson Magyarország Zrt. munkatársai és az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. dolgozói is kapát és gereblyét ragadtak, hogy minél hamarabb rendezetté váljon a terület, és megkezdődhessenek a közeljövőben felépülő közösségi otthon építésének munkálatai.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.