Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Visszatekintés 2012. - Kulturális és sportrendezvények

2012-ben volt hetvenéves a Kelenvölgyi Általános Iskola, Versmondó Maratont és Internetvers Fesztivált tartottak a kerületben, valamint futsal döntőt tartottak a kerületben áprilisban.

Hetvenéves a Kelenvölgyi Általános Iskola

Kelenvölgyben az elemi iskolai oktatás 1909-ben kezdődött meg, első iskoláját 1911-ben alapítottak meg, amelyet a Kelenvölgyi Általános Iskola Kecskeméti József utcai felépítése után elbontottak. Ez az "új" épület viszont azóta, azaz 70 éve áll a gyerekek és persze szüleik szolgálatában. A jubileumi ünnepség idén hét napig tartott és mindegyik más témára épült. Volt, hogy a művészet, volt, hogy a sport vagy éppen az ész került előtérbe, de igazából minden nap ugyanarról szólt: a teljesítményről, amelyet az intézmény az elmúlt évtizedek során nyújtott tanulói számára.

Versmondó Maraton

A magyar költészet napja alkalmából Újbudai Versmondó Maratont tartottak Őrmezőn a Költők Parkjában. Az egész napos kulturális program április 11-én délelőtt koszorúzással vette kezdetét, majd a magyar költők verseit szavalva, olvasva és énekelve adhatták elő a jelentkezők.

Internetvers Fesztivál

Az Internetvers Fesztivál alapötletét a versmegzenésítéseket játszó Hangraforgó Együttes adta, mely szerint a verseket eladhatóbbá kell tenni a mai ember számára. Erre pedig, szerintük a zene a legalkalmasabb eszköz. A Fővárosi Művelődési Házban április közepén rendezett Internetvers Fesztiválra amatőr és profi költők egyaránt jelentkezhettek Az írások megzenésítésére pedig zenészek is pályázhattak.

Futsal döntő

Április elején rendezték meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal döntőjét. A két napos tornán az ország neves felsőoktatási intézményeinek 4 női és 4 férfi csapata játszott döntőket. A rendezvény helyszínéül a Bogdánfy úti ELTE Sporttelep csarnoka szolgált. további események áprilisban:

2000 cserje

A Föld Napjához kapcsolódóan Újbuda önkormányzata 2000 cserjét ültetett el az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. dolgozóinak segítségével. A Bártfai utcától egészen a Major utcáig fagyal sövény díszíti majd a kerületet, amely sokban hozzájárul az autósok biztonságérzetének a fokozásához, továbbá a gépjárművek által kibocsájtott szennyeződést is felfogja ezen a hosszú és forgalmas szakaszon.

Elkeresztelt játszóterek

Április közepén ért véget az Adj nevet játszóterednek! akció, amit még februárban hirdetett meg Újbuda Önkormányzata. Az ötletbörzére márciusban várták a javaslatokat, így tavasszal kikerülhettek a névtáblák a bejáratok fölé. Összesen több mint 70 játszóteret kereszteltek el a környékükön lakók.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.