Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Újbudai konzultáció Sashegy közbiztonságáért

Harmadik állomásához érkezett a közbiztonsági fórumsorozat. A meghívott szakemberek a Farkasréti Általános Iskola "Szilvás gombóc Galériájában" január 31-én 18 órától várták az érdeklődőket.

A konzultációt Sass Szilárd önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki kihangsúlyozta, hogy a környék aránylag biztonságos, de ennek ellenére így is előfordulhatnak kisebb szabálysértések és bűncselekmények, amelyekre mindenképpen megoldást kell találni. A fórum egyik fő momentumaként Dr. Perjés-Petrekovich András a XI. kerület Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke Mészáros Istvánt és Mészáros Csabát köszöntötte, akik a rendőrséggel együttműködve sikeresen lelepleztek egy veszélyes bűnözőbandát. A két polgárőrt Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere és Kohári Péter Újbuda rendőrkapitánya jutalomban részesítette. Ezt követően a megjelent lakosok feltehették kérdéseiket a közbiztonsággal kapcsolatban, továbbá lehetőségük nyílt a lakókörnyezetükben felmerülő problémák és esetlegesen felmerülő igények megbeszélésére. (Az eseményről készített képes beszámolónkat Újbudai Mozaik műsorunkban február elsején 18 órától láthatják. További ismétléseinkről bővebben a www.ujbudamedia.hu vagy a www.ujbudatv.hu oldalakon tájékozódhatnak.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.