Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. hétfő, Huba

Újbuda a fővárossal egyeztetett a fejlesztésekről

A Fővárosi Közgyűlés új bizottsága a kerületek egyeztetésére jött létre. A polgármester támogatást kért.

Újbudán tartotta első, kihelyezett ülését a Fővárosi Közgyűlés új bizottsága, hogy hatékonyabban egyeztessen a kerületekkel a városfejlesztési tervekről. A Kerületi Koordinációs Bizottság első ülésén Molnár Gyula polgármester mutatta be az Újbudán folyó fejlesztéseket, ezekhez pedig fejlesztési támogatást kért.

 

A legfontosabb támogatást igénylő közlekedési tervek között szerepel az 1-es villamos áthozatala a Lágymányosi hídon, az Andor utca kiépítése, a 4-es metro kivezetése a Virágpiacig, és a Feneketlen-tavi park önkormányzati tulajdonba vétele.

 

Újbuda Önkormányzata (2007. 05. 19.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.