Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Újabb beruházás Újbudán

A komplexum befejezési határidejét két momentum befolyásolja: milyen tempóban tudják értékesíteni a lakásokat, illetve mennyire gyorsan tudják kiadni az irodákat.

"Most amikor még nem tudni, hogy pontosan hol lesz az új kormányzati negyed, egyre világosabban látszik, hogy Újbudán épül az új üzleti negyed. Negyedórára az M0-ás, M1-es, M6-os, és az M7-es autópályától, és nem többre a belvárostól. Ami pedig a tömegközlekedést illeti, előkészületben van az 1-es villamos nyomvonalának meghosszabbítása, az új útirány érintené ezt az irodaparkot. Természetesen a 4-es metró megépítése tovább javítja majd az Office Garden megközelíthetőségét is."- nyilatkozta Molnár Gyula Újbuda polgármestere november 16-án a Hemingway kávéházban, ahol a sajtó munkatársait tájékoztatták az építési munkálatokról és a komplexum jövőbeni funkcióiról. Az első épületrész várhatóan 2007 szeptemberében kerül átadásra, ez azonban nagyban piacfüggő- mondta el az Újbuda Tv-nek Torma Ignác, az Office Garden beruházója és építője. "Az Office Garden irodapark első fázisában megvalósuló irodaházban előreláthatólag 1000 - 1500 fő fog minden nap dolgozni. Az irodapark egészén, pedig a jövőben, mintegy 5-6000 ember. A várhatóan betelepülő nemzetközi cégektől befolyó helyi adóknak köszönhetően, pedig a környék infrastrukturális ellátottsága is meg fog nőni." Az elképzelések szerint az itt épülő irodák összterülete 75 ezer négyzetméter lesz, illetve ugyanekkora területen 1200 lakás építését is tervezik 6-10 éves átfutással. Az "a" kategóriás "helységek" szinte minden igényt kielégítenek majd: - 24 órás biztonsági és többnyelvű recepciós szolgálat - kártyás beléptető rendszer - tapasztalt épületüzemeltető a helyszínen - korlátlan bővülési lehetőség az Office Garden további fázisaiban - bérelhető konferenciaterem - kereskedelmi egységek - étterem és kávézó kerthelységgel - ATM - autómosó az épület mélygarázsában - további éttermek, kávézók, üzletek, sportolási lehetőségek, egyéb szolgáltatások és hipermarket az irodapark mellett lévő bevásárlóközpontban - óvodák, iskolák, szociális intézmények az irodapark környezetében.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.