Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Új rendőrkapitány a kerület élén

A 2008 nyara óta a kerületi rendőrkapitányságot vezető Balázs Norbert a legutóbbi testületi ülésen búcsúzott el Újbudától. Augusztus elsejétől ezt a posztot Dr. Kohári Péter rendőr alezredes tölti be, aki frissen szerzett tapasztalatairól és jövőbeni terveiről mesélt.

Dr. Kohári Péter elsőként a füzesabonyi kapitányságot vezette négy éven keresztül, majd 2010-ben a XVII. kerületi rendőrség élére nevezték ki. Idén augusztustól a korábbi kapitány, Balázs Norbert lemondása miatt az újbudai kapitányság irányítását bízták rá.

Az új vezető állítása szerint jól képzett, szakmailag felkészült állományt és technikailag felszerelt kapitányságot vehetett át kollégájától. Feladat azonban így is akad majd bőven, hiszen a hatalmas kiterjedésű, 150 ezer lakosú kerület rendben tartása nagy kihívást jelent minden vezető számára.

Kohári Péter az átvételkor azt is megállapította, az állományban a kívántnál 63 fővel kevesebben dolgoznak. Az évek óta létszámhiánnyal küzdő kapitányság 33 újonc kiképzését kezdte meg, akik szeptembertől már utcai járőrként is bevethetők lesznek.

A vezető szerint kiváló az együttműködés az önkormányzattal, és a kerület közbiztonsági szerveivel, a jövőben pedig szeretné tovább építeni a kapcsolatokban rejlő lehetőségeket. A rendőrkapitány célja az is, hogy javuljon a kapcsolat a lakosság és a rendőrség között.

(Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)