Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 23. hétfő, Dezső

Túra-, és programajánló december 27 -28-ra

Disznótoros vígalom, játszóház a kastélyban és a megszokott túraprogramok, - ezt ajánljuk Önöknek a hétvégére.


A Normafa és a Gyermekvasút Szépjuhászné megállója között túráznak hétvégén az újbudai természetjárók. Csatlakozni szombaton regel lehet a Moszkva téren hármonegyed 9-kor.

Az Útvonalkövetők klubja december 27-én szervez 30 kilométeres teljesítménytúrát a Gödöllői dombság területén. Rajt 7:00 és 9:30 között a Szilasligeti HÉV megálló mellől.

Az Országjárók Körével már december26-án is lehet kirándulni a Holdvilág-árokba. A 14 kilométeres útvonal a Visegrádi-hegység egyik legszebb részén visz keresztül. Jó idő esetén szalonnasütést is tervez a csoport. A végcél Pomáz, találkozó reggel 8:00-kor a Batthyányi téren a HÉV sinek végénél.

Ugyanezen a napon egy másik csoport a Remete-szurdokba indul. Aki hozzájuk szeretne csatlakozni az a Moszkva téren keresse őket a metró kijáratnál 9:30-kor.

December 28-án, vasárnap Budaliget és Solymár között, illetve a Remete-szurdokbana aHétlyuk barlanghoz lehet kirándulni. Előbbi esetben a találkozó 9:00-kor a Moszkva téri metró kijáratnál, utóbbi túra esetén viszont szintén kilenckor a Moszkva téren de a Gombánál lesz.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága tájékoztatja a természetjárókat, hogy a téli időszakban jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat a Pál-völgyi-és Szemlő-hegyi-barlangokban. Legalább 10 fős diák-, nyugdíjas- vagy fogyatékkal élő csoportok tagjai a kedvezményes jegyárból további 20% kedvezményt kapnak. A kedvezmény 2008. november 24.-től 2009. február 28.-ig vehető igénybe.

A királyi család 1867-től éveken keresztül Gödöllőn ünnepelte a Karácsonyt. A történelmi hagyományokra emlékezve a Gödöllői Királyi Kastély idén először játszóházat szervez. December 28-án délelőtt 11-től bábelőadás, majd kézműves foglalkozás várja a kicsiket, 29-én hétfőn csiri-biri torna, ablakdísz-készítés puzzle és dominó játék lesz a program.

December 30-án disznótorra várják az éhes vendégeket Mezőkövesden. A Zsóry kempingben bemutatásra kerül a göndör szőrű mangalica, lesz hurkatöltés, tepertősütés, papok kedvenc pecsenyéje és más egyéb disznóságok. A jó hangulatról matyó táncosok, muzsikusok, színjátszók no meg malacfogó pálinka és forralt bor gondoskodnak.

A frissen vásárolt GPS készülékekkel rendelkezők figyelmébe ajánljuk a http://turistautak.hu/ weboldalt amely egy lelkes, non-profit alapon működő csapat munkája. A turisták számára fontos pontokat, utakat összegyűjtik, földrajzi helyhez kapcsolják és térképként, valamint kereshetően és letölthetően megjelenítik az interneten. Az elérhető SVG térképek alkalmasak megadott ponttól pontig megkeresni a legrövidebb útvonalat. Az eredményt távolság- és magasságadatokat összegző táblázat és magassági diagram teszi szemléletessé.

K. A. - Újbuda TV (2008. 12. 26.)

 

Kapcsolódó linkek:

Magyar Természetbarát Szövetség
Teljesítménytúrázók Társasága
Országjárók Köre
Természetvédő Turisták Köre
Gödöllő, Játszóház a Kastélyban
Mezőkövesd, Disznótor
Túraútvonalak
LEGFRISSEBB
×