Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Tüntetett a Fidesz: a kórházakat csőd fenyegeti

Tüntetést szervezett a kerületi Fidesz a Szent Imre Kórház előtt a kormány egészségügyi reformja ellen. A párt szerint az elvonások csőddel fenyegetik a kiemelt intézményeket is.

Kupper András és Jankó István önkormányzati képviselők demonstrációt szerveztek a Szent Imre Kórház elé, mégpedig azért mert állításuk szerint a kormány megszorító intézkedései miatt a Szent Imre is csődbe juthat az év végére. A tüntetésre Mikola Istvánt is várták, aki egy parlamenti vita miatt nem tudott megjelenni. Ott volt viszont Pesti Imre, a Fővárosi Egészségügyi Bizottság alelnöke, aki erősen bírálta a kormány reformelképzeléseit.

A parlamenti képviselő kijelentette, a kormány egészségügyi reformja káoszt, embertelenséget, és gazdasági csődöt hoz. A finanszírozást oly mértékben csökkentették, hogy a kiemelt intézményeket, így a SOTE-t, a Szent Imrét, az Uzsoki úti, vagy Bajcsy Kórházat már az év végén csőd fogja fenyegetni. Ezek az intézmények 15-20%-os forráskivonást szenvedtek el, ami természetesen betegágyak megszűnésével is járt.

Kupper András elmondta, Kuncze Gábor és Molnár Lajos azt ígérték, rendbeteszik az egészségügyet. Ehelyett szétverték a rendszert, az Országos Egészségügyi Pénztár pedig egyre csökkenő finanszírozással támogatja a kórházakat. Így az intézmények csak úgy tudnak fennmaradni, hogy a betegek ellátásán spórolnak, nővéreket, dolgozókat bocsátanak el. Ennek a folyamatnak a vége pedig - véleménye szerint - csak a gazdasági csőd lehet.

T. D. - ÚjbudaTv (2007. 06. 19.)

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.