Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Tisztelt környezettudatos, szelektív gyűjtésre jelentkező lakos, közös képviselő!

Köszönjük az előzetes jelentkezéseket, melyeket regisztráltunk, és a továbbiakban, amennyiben előrelépés lesz a "házhoz menő" gyűjtés terén, mindenkit értesítünk a megadott elérhetőségen.

Az előzetes felmérés célja az volt, hogy lássuk, mekkora az aktivitás a kerületben, mekkora igény van a háznál való gyűjtés megoldására. A felmérés azt mutatja, hogy van igény a szelektív házhoz menő gyűjtés kiépítésére a panelházakban és a családi házas övezetekben egyaránt.


Az Önkormányzat ennek megfelelően igyekszik kialakítani a koncepciót, mely előrelátható ütemezéssel kapcsolja majd be a jelentkező házakat a gyűjtésbe.


A fejlesztés nem egyik napról a másikra történik, ezért kérjük a lakosság türelmét, és figyelmükbe ajánljuk a most is rendelkezésre álló lehetőségeket: szelektív hulladékgyűjtő szigetek, és a Bánk bán utca 8-10. alatt található hulladékudvart, amely autóval megközelíthető és szélesebb gyűjtőkörrel rendelkezik. A veszélyes hulladékok még szélesebb spektrumát a Palota Környezetvédelmi Kft. Fogadja a XIV. kerület, Kacsóh Pongrác út 146. szám alatt, ahová a kerületi lakosok ingyen vihetik hulladékaikat, olyanokat mint például a festékek, a lakkok, a selejt filmek és így tovább.

Köszönjük együttműködésüket!

Tisztelettel:

dr. Berezvai Zoltán (2010. 05. 26.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.