Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. szombat, Jenő

Szomszédolás: Országjárás Budafok-Tétényben

A Fidesz-KDNP által elindított Országjárás elnevezésű fórum Budafok-Tétényben megtartott rendezvényén, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes politikai helyzetértékelést tartott.

A fórumon Németh Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz 18. választókerületi elnöke vitaindítóként elmondta: az IMF és az Európai Unió szégyenpadról kínpadra ültette Magyarországot. A szégyenpadot azt még értjük, mivel azt az előző nyolc év miatt szabták ki ránk, hiszen a Gyurcsány-Bajnai kormányok soha nem tudták három százalék alatt tartani a hiányt, de a kínpadot már nem értjük. Annál is inkább nem értjük, mivel egy sor olyan intézkedést hoztunk, amivel 7,5-ről 3 százalék alá csökkentettük az államháztartási hiányt, és az államadósságot is lefaragtuk.

A miniszterelnök-helyettes az országgyűlési képviselő vitaindítójára válaszolva elmondta, hogy az IMF kettősmércét alkalmaz velünk szemben. „Törekszünk a megállapodásra, de rossz megállapodást nem kötünk” – hangsúlyozta. Semjén Zsolt még fontosnak tartotta elmondani, hogy csupán készenléti hitelre van szükségünk, amit csupán a befektetői bizalom erősítése végett vennénk fel.

A miniszterelnök-helyettes a Promontor televíziónak adott interjújában az őt ért plágium váddal kapcsolatban leszögezte: „A balliberális oldal velejéig aljas támadása volt plágiumgyanúba keverni engem. Ahogy előtártam a bizonyítékaimat minden vádjuk kártyavárként omlott össze.”

A politikus még hozzátette: „Lényegében még örülhetek is neki, hiszen a diplomamunkáknak nem éppen nagy az olvasótábora, viszont most ezrek és ezrek olvasták el azt, amibe annakidején óriási munkát fektettem bele.