Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Szmogriadó: vasárnap megszűnt a riasztási fokozat, ezzel egyidejűleg életbe lépett a tájékoztatási fokozat (frissített)

A szombati mérési eredmények alapján megszüntethető a riasztási fokozat, a tájékoztatási fokozat egyidejű elrendelése mellett, ezért vasárnap reggel 6 órától Budapesten megszűnnek a riasztási fokozat miatt szombaton elrendelt forgalomkorlátozó intézkedések. Így a fekete és a piros környezetvédelmi plakettel ellátott rendszámtáblájú gépjárművek is közlekedhetnek.

A kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye 2012. február 11-én egyik mérőponton sem haladta meg a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3), ugyanakkor 3 mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3). Ezért a vonatkozó jogszabályok alapján Tarlós István főpolgármester – további intézkedésig az FPH061/1568-19/2012 iktatószámú határozatával a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendeli el.

A riasztási fokozat és a riasztási fokozatban hozott intézkedések megszüntethetők, ha a szálló por koncentrációja valamennyi folyamatosan működő automata mérőállomáson, egy nap 24 órás átlagában nem lépi túl a riasztási küszöbérték számszerű értékét, és a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napon nem várható a levegőminőség romlása.

Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, és továbbra is korlátozzák autóhasználatukat – a közösségi közlekedést részesítve előnyben –, illetve az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen korlátozzák a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását.

Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések ismételt bevezetése elkerülhető legyen.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.