Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 4. szombat, Ráhel, Csenge

Szilvi már volán mögé ülhet

Közel száz, 17. életévét betöltött, állandó újbudai lakcímmel rendelkező középiskolás tanuló vehetett részt abban a jogosítvány programban, melynek segítségével a diákoknak a teljes 120.000 forintos tandíjból csupán 20.000 forintos önrészt kellett befizetniük. A tavasszal útjára indított kezdeményezésnek hála, szeptemberben a legtöbb résztvevő már kezébe veheti az okmányt.

A fennmaradó költségrészt átvállaló újbudai önkormányzat úgy gondolja, a Gondoskodó Újbuda jelszó nem korlátozódhat kizárólag a szociális segítségnyújtásra, legalább ennyire fontos támogatni a fiatalok életkezdését is.

Ennek szellemében közel száz tanulót választott ki pályázat útján a lebonyolítással megbízott Újbuda 11. Nonprofit Kft., a lelkes sofőrjelöltek pedig márciusban már a rutinpálya kihívásaival küzdöttek.

A 19 éves Viszkó Szilvia, aki már évek óta tervezi, hogy megtanul vezetni, az ősz első hetében már át is vehette jogosítványát, és az engedély büszke tulajdonosaként - eleinte még szülei kíséretével - megtette első kilométereit a nagyvárosi forgalomban. A Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola tanulóját édesanyja vette rá, hogy az Újbuda újságban talált felhívásra jelentkezzenek.

- Nagy segítségnek tartom, hogy ennyi pénzért jogosítványt szerezhettem, hiszen manapság jelentős terhet jelent egy családnak százezreket kifizetni egy vezetői tanfolyamra. Nagyon jól jött a lehetőség, hiszen évek óta húzódik az ügy az anyagiak miatt - mondta el lapunknak Szilvia.