Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 4. vasárnap, Borbála, Barbara

Polgári bál Budafokon

A kilencvenes évektől kezdve hagyomány Budafok-Tétényben a polgári bál. Idén a megújult Szelmann házban tartották a neves eseményt, február 14-én. Az est házigazdája Szabolcs Attila polgármester volt.

A farsangi bál lényege, hogy kikapcsolódjunk, hiszen utána jön a böjt és a húsvéti készülődés - mondta Szabolcs Attila Budafok-Tétény polgármestere, majd hozzátette: nem beszélve arról, milyen izgalmas év áll előttünk. Ez a bál nekünk egyben a választásra való felkészülés is, lelkesítés azoknak, akik a legtöbb munkát végzik majd a kampányban.

Az este védnökei Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Tarlós István főpolgármester voltak. A határon túlról is érkeztek vendégek, mint például Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Papp Előd az Erdélyi néppárt alelnöke és Mátis Jenő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke. A főpolgármester ünnepi köszöntőjét azzal kezdte: - Mindenkit arra kérek, hogy legyen bátor, de ne legyünk elbizakodottak. Nekünk egy értékrendet, egy szellemiséget kell védeni.

Az este egybeesett a Valentin Nappal, ezért Németh Zsolt államtitkár erről beszélt: - Úgy gondolom, hogy polgári érték a szerelem. Kívánom azoknak, akik még előtte vannak, hogy megismerjék. Kívánom azoknak, akik benne vannak, hogy tudjanak neki örülni és azoknak, akik elfelejtették, hogy újra fel tudják fedezni - mondta, majd Petőfi Sándor soraival zárta beszédét.

Ezt követően a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola Néptánc Tanszakának növendékei palotás nyitótánccal teremtettek ünnepi hangulatot, majd Kóka Rozália mesemondó előadása szórakoztatta az egybegyűlteket. A fennmaradó időben a Madarak Házibulizenekar adta a talp alá valót. A házigazdák a tombolából befolyt bevételt a születési károsult csecsemők és koraszülöttek ellátását biztosító Gézengúz Alapítványnak, valamint Böjte Csaba atyának ajánlották fel.

HL (2014. 02. 16.)