A fűszerpaprika több mint 100 éve Magyarország szimbólumnövénye. A belőle készült őrleményből az egy főre jutó fogyasztás hajdanán 1 kg felett volt, mára ez 50 dkg alá csökkent. Kevesebbet eszünk belőle, s elbizonytalanodunk, ha választanunk kell a csemege és édesnemes őrlemények között. Pedig a paprika bizonyítottan egészséges, főzni vele egyszerű és gyors, de nem árt tudnunk a minőségek közti különbségeket is!
Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, látogasson el 2010. december 12-én, ezüst vasárnap 10 és 17 óra között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba, ahol kistermelői paprikák közül válogathat, egyenesen a termelőktől.
A szegedi és kalocsai paprikák mellett házias, egyedi feldolgozású dél-alföldi termékeket is kóstoltatnak és árusítanak a szervezők: így kolbászfélékből, mézből, mézeskalácsokból, lekvárokból, borokból, házi tésztákból és mindenféle biotermékek közül válogathatnak az érdeklődők.