Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Online Párbeszéd - Vincze Kinga és Halász Lajos Média 11 Kft. 2005-12-02

Online Párbeszéd Vincze Kinga és Halász Lajos Média 11 Kft. 2005-12-02 11:00 - 12:23

Téma:

Sajtó fórum: az önkormányzat új weblapjával kapcsolatos kérdések, észrevételek, ötletek, illetve a kerületi médiumok.


Kérdező: Halász Lajos
Köszöntjük a fórum kora délelőtti érdeklődőit.

Vincze Kinga és Halász Lajos

 

Kérdező: ajax
Megjelenik mlg az Újbuda, vagy már a Helyi Théma van cska helyette

 

Kedves Ajax!

Mindjárt válaszolunk, de érdekelne, hogy miből következtet erre?

 


Kérdező: ajax
Van itt egyáltalán valaki?

 

Igen, csak a tempót nem bírjuk. (Ez vicc!)

 


Kérdező: Z.
Kedves Szerkesztők!

Mért nincs kinn a főoldalon egy link, hogy épp on-line párbeszéd folyik?

Ezek a hibák mikorra tűnnek el?

Z.

 

Köszönjük, egyidőben jutott eszünkbe.

 


Kérdező: ajax
www.ujbuda.hu --> bal oldali menu [ujbuda ujság] katt!
Utolsó szám 2004. szeptember, meg a postaládámba sem volt már régóta bedobva. :-(

 

A megjegyzés jogos. Ez is belefér a dec 31-ig tartó próbaüzembe. Két szám óta a postások viszik ki a postaládába. Ha nem így van, pontos címet kérünk és intézkedünk.

 


Kérdező: Detty
Csak a kerületi intézmények lesznek fenn az oldalon, vagy a polgárokat valóban érdeklő helyek is elérhetőek lesznek? Gondolok itt a bankokra? Éttermekre? Éjjel nappali ABC-kre? és még sok ötletem van…

Köszönöm a válaszuk, Detty

 

Kedves Detty!

Az ötleteit ne tarsa meg magának. Egyáltalán nem biztos, hogy mindegyikre gondolunk. Az ne keserítse el, hogy az itt felsoroltak szerepelnek a listánkon.

 


Kérdező: ajax
Ha történik, valami a kerületben akkor miért csak jóval később jelenik meg róla cikk a weben?

 

Mert egy dolog a technikailag kész honlap és másik az, hogy van-e ember a cikkek, hírek, események megírására, felrakására. Számítottunk erre a kérdésre, tegnap minden érintett jelenlétében tisztáztuk, kinek mi a dolga. Mostmár csak gyorsítani kell.

 


Kérdező: ajax
Na majd jól elekapom a postás grabancát! :-)
Persze a nyugdíjnál meg tartja a markát egy kis borravalóért.

 

Ennél szebb elismerést nem is tudunk elképzelni az Újbudával kapcsolatosan. Biztos jó hír, hogy februártól hetilap leszünk.

 


Kérdező: G
Az előző honlapon rajta volt egy rövid ideig az üvegzseb program. A hirdetőtáblán most már van ugyan link, de üres a helye. Akkor még se olyan átlátszó a kerület gazdálkodása?

Gábor

 

Azt meg mi honnan tudjuk? A viccet félretéve a hirdetőtáblán van előkészítve a helye. Jövő hétre kapjuk a tartalmat az önkormányzattól.

 


Kérdező: informer
Az online ügyintézés nem is online. Nem kellene máshogy hívni? Ez ha jól tudom sehol sem működik Magyarországon…

informer

 

Ez sajnos igaz. Vannak már példák idehaza is. A 9-ik kerületben elektronikus azonosító használata esetén háromféle adót lehet bevallani. Fő, hogy feszegeti a hivatal - nálunk is - és a lakosság is ezt a módit. A 13-ik kerület is lépeget. Nálunk ez a második ütem lesz.

 


Kérdező: sulis
Iskolákról, óvodákról miért nincs semmi részletesebb. (Ped program, szakkörök stb)?

 

Köszönjük, lesz. Negyven iskola adatait gyűjtik az önkormányzatban.

 


Kérdező: ajax
Hát igen! Szerintem is abba a hibába estek hogy elkezdtek fenyezni a weblap megjeleneset, a tartalommal meg nem törödtek, holott pont forditva kellene lenni. Nem volt a regi felulettel semmi gond csak a tertalom hiányzott.

 

Hát ebben nem vagyunk vitapartnerek, mert mi belülről is láttuk a beteget. A tartalmon most is megbukhatnánk. De nem fogunk.

 


Kérdező: zoza
Sok a duma. Keresek magamnak egy fiatal csinos barátnőt nincs valaki, aki itt nyitott valami normális dologra, nem csak a rizsára???!?

Zoza

 

Három csinos nő is olvassa ezeket a sorokat, de fájdalom (nekünk is) foglaltak.

 


Kérdező: Gábor
Akkor ezt ígéretnek veszem!
Köszönöm.

 

Mi köszönjük.

 


Kérdező: Tamás
Tisztelt Vincze asszony és Halász úr!

A Szociális Pályázatok között miért szerepel még mindig a Civil Pályázat, ami nem is szociális, ráadásul már rég befejeződött az elbírálása. Ellenben a Bursa Hungaricaról semmilyen információ nem szerepel.

A hírek a bal oldalon szerintem túl gyorsan pörögnel, érdemes lenne csinálni egy helyet, ahol állnak a címek, s nyugodtan rákattinthatok.

Válaszukat előre is köszönöm: Tamás

 

Az anyagok egy részét a programozók átemelték. Sok rossz telefonszám is átkerült például. Most striguláznak a kollegák, hogy mi jó, mi nem?

A futódoboz fejlécére kattintva megállnak a hírek. Várjuk a visszajelzéseket. Természetesen lehet változtani, ha nagy a nyomás.

 


Kérdező: Hédi
Nálam nem fogható a tv11. mért nem? Néha jó lenne valami olyan adót nézi, ahol nem csak vér folyik. Amúgy gazdagréti vagyok.

 

Gazdagréten mindenütt fogható az Újbuda tv. Nem jól van beállítva a tv-je, mert ez az alap csomagban is benne van. Érdemes keresteteni az automata keresővel, mert hamarosan jönnek az éves összeállításaink.

 


Kérdező: Tamás
Még egy kérdésem van. Miért nem a csodálatos Szent Imre templom és a Feneketlen tó van a honlapon, mint a XI. kerület jelképe. Az állami fenntartású ELTE helyett?

Köszönettel: Tamás

 

Van olyan bannerünk is. Féltünk attól, hogy minden kiadványunkban ugyanaz lesz, elszürkülünk. TV-ben, lapon, kiadványokon. Vagyis: cserélhetőek a bannerek.

 


Kérdező: ajax
Akkor Hajrá, mert az utolsó cikkek még nov 11-ről szolnak így december elején. Jó lenne egy képtár a kerületi eseményekről is.

 

Minden cikkhez képtár lesz rendelve. Ezen dolgoznak a programozók. A kerületi, szabadon felhasználható (kiállítás is) képgaléria készül.

 


Kérdező: Inez
A tegnapi közmeghallgatáson feltette valaki a kérdést, hogy az önkormányzat honlapján miért nem szerepelnek a bizottságok üléseinek témái és időppontjai. Nem, értettem a választ. Egyébként ezek nyilvánosak?

 

A hirdetőtábla alatti menüpontban megtalálja a testületi és bizottsági ülések napirendjét. Mindkettő nyilvánosan látogatható, a testületi ülésről a televíziónk egyenesben közvetít. Időnként vannak zárt ülések is, ezeken csak a bizottsági tagok, illetve testületi tagok, valamint a meghívottak vehetnek részt.

 


Kérdező: Kinga és Lajos
Köszönjük a részvételt, az ötleteket és javaslatokat. Ezekre e-mailban továbbra is számítunk. Viszontlátásra két hét múlva, amikor Újbuda rendőrkapitánya, dr Czellér Ferenc válaszol a kérdésekre ugyanebben az időben, tehát pénteken 11 és 12 óra között december 16-án.

Jó volt veletek!