Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

Önkontroll az utakon

Februártól három mobil sebességmérő ellenőrzi az Újbuda útjain elhaladó autók sebességét. A "XXI. század jelzőlámpája" becenevű berendezést Molnár Gyula polgármester és Czellér Ferenc, Újbuda rendőrkapitánya mutatta be.

A "XXI. század jelzőlámpája" becenevű műszer nem büntet, csak figyelmezteti az autósokat, gyorshajtás esetén ugyanis villogni kezd. A kerületben februártól üzembe helyezett, önkontrollra felszólító készülékeket, hónapról hónapra új helyre teszik le. Vagyis a három műszer pár hónap alatt 30 területet fog megvizsgálni és az ott elhaladó autósok vezetési szokásait rögzíteni. Ugyanis a radartechnikán alapuló eszköz tárolja a hetek alatt beérkezett adatokat, amit az Újbuda 11 Kht. elemez ki és az információk ismeretében tájékoztatja a rendőrséget. A műszer tehát nem büntet, de a gyorshajtásoknak köszönhetően megszaporodhatnak a traffipaxok Újbuda-szerte, így el lehet dönteni, hogy magunktól tartjuk be a sebességhatárokat, vagy köteleznek rá bennünket.

joshua - Újbuda TV (2006. 02. 10.)

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.